Hoelang blijft Koning Winter het weerbeeld bepalen

Hoelang blijft Koning Winter het weerbeeld bepalen

Saalbach Maiskogel 21-04-2024

Hoelang blijft Koning Winter het weerbeeld bepalen

De winter lijkt terug en dat levert weer mooie winterse plaatjes op, maar wanneer gaat Koning Winter eindelijk op vakantie?

In veel wintersportgebieden leek het alsof men zich klaar kan maken voor een nieuw winterseizoen. De waarheid is dat het eind april is en het zomerseizoen er aan gaat komen.

Vandaag blijft het ook koud en zal de dag hogerop beginnen met vrieskou, rond de 2000 meter zelfs -7 graden.

In Tirol en Vorarlberg begint de dag ook nog eens met lokaal neerslag en een sneeuwgrens tussen de 700 tot 1200 meter. De neerslag met regen en sneeuw zal zich in de loop van de dag uitbreiden tot in Opper-Karinthië en Salzburgerland.

In de rest van het land zal de zon zich veelvuldig laten zien met een zwakke tot matige wind uit het noorden tot oosten. Maximale temperaturen liggen tussen de 6 en 11 graden.

Morgen wordt een zwaar bewolkte dag maar lokaal kan de zon zich heel kort laten zien. Uit de bewolking zal het nodige aan neerslag gaan vallen in de vorm van regen en sneeuw. De sneeuwgrens ligt tussen de 600 en 1200 meter.

De wind is zwak tot matig en komt uit het noorden tot oosten. Maximum zal liggen tussen de 2 en 10 graden.
Hoelang blijft Koning Winter het weerbeeld bepalen

Verdere trend

Woensdag weer een overwegend bewolkte dag met het nodige aan neerslag en boven de 400 tot 800 meter sneeuw. De meeste neerslag zal in het noorden en oosten vallen, elders vallen er slechts enkele buien. Toch zal de zon zich laten zien.

Maximum met een stevige tot krachtige wind uit het westen tot noordwesten zal uitkomen tussen de 2 en 12 graden.

Donderdag wordt weer een wisselvallige dag met een mix van zonnige perioden, bewolking en enkele regen- en sneeuwbuien. De sneeuwgrens ligt tussen de 600 en 1200 meter. Maximum ligt tussen de 6 en 14 graden met een krachtige wind uit het westen.

Vrijdag beloofd een overwegend droge dag te worden met in de ochtend lokaal mist en veel zon. Maximum ligt tussen de 9 en 17 graden.

Vanaf het weekend lijkt het iets warmer te worden. Hoe dit verloopt morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×