Hoeveel cm is er nu gevallen in Brixental

Hoeveel cm is er nu gevallen in Brixental

Sneeuwmeting

We hebben hier is een apart bericht van gemaakt. Reden…er wordt af en toe zo vreselijk overdreven hoeveel sneeuw er nu valt. In de media komt het vaak voor dat er wordt geroeptoeterd dat er meters sneeuw zijn gevallen (of gaat vallen) Ok, die vallen ook maar het is niet zo dat die hoeveelheid in de gehele Alpenboog valt. Ook kijkt men teveel naar de zogenaamde “Schneeloch” Bv Kleinwalsertal of dichterbij Fieberbrunn/Hoch Filzen. In die gebieden valt doorgaans meer sneeuw maar ook dat wordt vaak gezien als ….als het daar valt dan zal het in de rest van de Alpen ook wel goed zijn. Tja….

Ook vanochtend kwamen we weer meldingen tegen uit Westendorf… we zijn vanmiddag maar is zelf wat gaan nameten. Mijn eigen auto staat al stil vanaf donderdagavond en het is inderdaad gaan sneeuwen vanaf het moment dat de auto stil staat. Gisteren lag er nog zo n 9 centimeter op de auto maar vandaag is daar wat bijgekomen. Hoeveel de teller nu staat kun je zien in de video.

Vanmiddag zijn we natuurlijk ook in het skigebied gaan kijken. We kunnen daarvan melden dat er gewoon boven de 1500 meter tegen de 50 centimeter is gevallen.

Kijk maar is naar onderstaande foto. Dat is de productie van de afgelopen 3 dagen.

We sluiten af met de mededeling dat het op dit moment FANtastisch is in de Kitzbüheleralpen. Sneeuw genoeg. Morgen zijn de pistes weer beter geprepareerd want de nieuwe sneeuw moet zich ook nog even gaan zetten.

Sneeuwmeting

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×