Een hogedrukgebied neemt het over in Oostenrijk

Westendorf sneeuwdump 30 cm 13 oktober 2021

Gisteren sneeuwde het soms nog flink aan de noordkant van Oostenrijk, vandaag is het door de komt van een hogedrukgebied al een stuk rustiger

Een hogedrukgebied neemt het over in Oostenrijk

Vandaag trekt een warmtefront over de noordoostelijke delen van Oostenrijk. Het is overwegend bewolkt en in het Salzburgerland en verder oostwaarts valt van tijd tot tijd regen. Daarbij ligt de sneeuwgrens vanmorgen nog rond de 1000 meter. Vanmiddag stijgt de sneeuwgrens naar 1600 meter als zachtere lucht Oostenrijk bereikt. Tegelijkertijd worstelt zich een hogedrukgebied richting onze omgeving en in Vorarlberg is het als enige deelstaat eigenlijk prachtig weer. Hier schijnt de zon flink. Meer moeite hebben de weermodellen met de deelstaat Tirol, de deelstaat ligt tussen het mooie en slechtere weer in. Waarschijnlijk is het vanmiddag mooi weer ten westen van Innsbruck en valt er soms een spatje regen ten oosten.

Morgen is het door de komst van een hogedrukgebied prachtig herfstweer. Na een koude nacht met vorst schijnt de zon flink tijdens de ochtend. Gedurende de middag kunnen wel enkele wolkenvelden overtrekken, maar de zon blijft de overhand houden. Het is droog en het kwik stijgt naar 13 tot 16 graden. Lokaal wordt het nog wat warmer. Morgenavond raakt het bewolkt en volgt een zwak koufront dwars door het hogedrukgebied heen. Tijdens de nacht kan her en der wat lichte regen vallen.

Zaterdagochtend is het eerst nog bewolkt met soms wat regen en sneeuw vanaf 1400 meter. In de loop van de dag wordt het droog breekt de zon steeds vaker door.

Zaterdag en de eerste dagen daarna is het aanhoudend rustig herfstweer. Het hogedrukgebied zorgt voor droog en soms vrij zonnige condities. Vanaf ongeveer woensdag komen storingen opnieuw dichterbij.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...