Hogedrukgebieden blijven het weerbeeld domineren

Hogedrukgebieden blijven het weerbeeld domineren

Zo langzamerhand begint de winter van 2016/2017 een winter te worden waarin we vaak en lang te maken hebben met grote hogedrukgebieden. Ook de komende periode blijft het weerbeeld gedomineerd door hoge luchtdruk.

high1

Vanavond zien het hogedrukgebied met de kern boven Scandinavie liggen. Net ten Zuidwesten van Oostenrijk glippen nog een paar neerslaggebiedjes richting het Noorden voorbij, maar door de regenschaduw die ontstaat aan de noordkant van de Alpen blijft Oostenrijk grotendeels buiten schot. Enkel in Karinthië, Oost-Tirol en Voralberg kan het komende nacht tot lichte sneeuwval komen.

tmin_17021106_17021000

Elders is er ruimte voor opklaringen, lokaal kan er een mistbank ontstaan. In de opklaringen koelt het flink af, in de dalen kan het 7 tot 11 graden vriezen. In het vlakkere noordoosten blijft het wat milder met 2 tot 4 graden vorst.

Morgen starten we de dag met in de dalen een paar mistbanken of lage bewolking. Na het oplossen van dit ochtendgrijs volgt er voor Tirol en het Salzburgerland een ronduit zonnige dag. Elders kunnen er nog een paar wolkenvelden overtrekken. In Karinthië kan de bewolking opnieuw dik genoeg zijn voor een enkele korte sneeuwbuitjes.

high2

De komende dagen loopt de luchtdruk verder op als het hogedrukgebied dichterbij komt. De aangevoerde lucht zal droger worden en neerslag zal in geen velden of wegen meer te bekennen zijn.

tcdc_17021418_17021000

Hierdoor zal het na het weekend overal volop zonnig zijn ! En dit zonnige weerbeeld, zeg maar gerust kaiserwetter, houden we nog wel even vast…

rart_17021918_17021000

…waarschijnlijk tot de start van de voorjaarsvakantie van de regio’s midden en noord Nederland. Hierna zijn alle opties weer open. Vandaag laat het Europees model dan een depressie doorbrak vanaf de oceaan zien, met toenemende sneeuwkansen. We gaan het volgen !

Fijn weekend.

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht