Hohe Salve Roel geeft een rondleiding

Hohe Salve Roel geeft een rondleiding

Hoch Söll

Hohe Salve, Roel de Jong neemt ons weer mee in zijn tocht rondom de Hohe Salve. Je ziet ook in de video waarom dit gebied de Grasalpen heten. In de winter voornamelijk wit en nu super groen. In de Zomer is het er ook gewoon FANtastisch.

“Vandaag zijn we de dag gestart met een heerlijk ontbijt in de Brixnerwirt waarbij we allebei goed uitgeslapen waren.

Normaal gesproken slaap ik de eerste nacht op een andere plek altijd minder. Als je er dan voor kiest om de nacht ?over te slaan? omdat je graag naar Oostenrijk wilt rijden zonder files is dat een optie zeker gezien alle wegwerkzaamheden in Duitsland (of heb ik de verkeerde route gekozen om via de A4, A3 en A9 te rijden?)

Terug in ons appartement aanschouwen we onze honden, ze blijken vandaag nog enthousiaster te zijn dan gisteren. De wandelschoenen gaan aan en ze zijn door het dolle heen!

Vandaag besluiten we de gondel te nemen tot Hoch Brixen. Van daaruit lopen we via het bospad via de Silleralm naar Hoch Söll. Een leuke wandeling die niet alleen via de velden gaat maar je ook een stuk meeneemt door de bossen.

Op enkele plekken kruisen we met onze wandeling de skiroutes en als je dan net een paar maanden terug bent van je wintersport weet je in eens veel meer te vertellen over ?hoe het hier paar maanden geleden uitzag? O ja, daar ging ik iets te snel. Met mijn volle gezicht in de Tiefschnee! Ik zag mijn ski maat Frank Bijlhouwer nog lachen toen! En ik? Ik had er volgens mij nog meer humor om dan Frank. Wat zag ik er toen uit! Alles zat onder de sneeuw!

Nou, zo?n dagje was het. Jeanine was in januari thuisgebleven vandaar dat ik genoeg spraakwater bij me had.

Dadelijk even een Almdudler drinken bij de Papalapub en dan met de Gondel weer naar boven. Tot vanavond 20.00 uur zijn ze in bedrijf. Om 18.00 start de KitzAlpBike Hillclimb

Groeten,

Roel

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×