Höhenwegen, Gabi bespreekt er een aantal!

Venediger Höhenweg

Höhenwegen, Gabi bespreekt er een aantal!

Bij bergwandelen denken de meesten aan veel hoogtemeters maken. Steile stukken omhoog, pittige passages omlaag, erg mooi maar ook uitdagend voor de (been)spieren. Er bestaat echter ook een andere type bergweg. Natuurlijk moet je eerst je best doen om ze te bereiken, maar dan kan je ook volop genieten van geweldige uitzichten met een stuk minder hoogtemeters. We hebben het natuurlijk over de Höhenwegen!

Höhenwegen

Höhenwegen zijn wandelwegen welke vaak op grote hoogte verlopen. De routes liggen op hoogte, en blijven op hoogte. Natuurlijk is geen enkel pad vlak in de bergen, maar de Höhenwegen hebben toch aanzienlijk minder hoogte meters dan andere wandelwegen. Dit resulteert in veel mooie uitzichten. Echter wil dit niet zeggen dat Höhenwegen echte beginnerswegen zijn, in tegendeel! Vrijwel altijd liggen ze in de zogenaamde hoog alpine regio´s, waardoor er vaak ook moeilijke passages in zitten.

Door de Alpen is er een heel netwerk van Höhenwegen te vinden. Oostenrijk kent een aantal zeer bekende en tevens super mooie Höhenwegen. Een Höhenweg leent zich ook perfect om een huttentocht te doen. Aan de Höhenwegen liggen normaal gesproken voldoende hutten om heerlijk op hoogte van accommodatie naar accommodatie te wandelen. Puur genieten!

Venediger Höhenweg

We beginnen aan de andere kant van de Alpenhoofdkam, bij de Großvenediger. Dit is een geweldige Höhenweg met adembenemde uitzichten, maar ook moeilijk passages en steile hellingen. Niet voor onervaren wandelaars dus. In ongeveer 9 dagen loop je langs 300 bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter. Starten kan onder andere bij het Matreier Tauernhaus. Je loopt richting Virgen met de Venediger als je begeleider. De helft van de route ligt tussen de 2000m en 3000m.

Heilbronner Höhenweg

Op de grens van Duitsland en Oostenrijk vind je de zeer bekende, maar ook beruchtte, Heilbronner Höhenweg. Lang is hij niet, maar dat maakt de moeilijkheidsgraad meer dan goed! In 3 dagen loop je door de Allgäuer Alpen. De route word geclassificeerd als een hoogalpiniste route met veel geklim. De hutten onderweg bieden veel faciliteiten om goed uit te rusten voor de volgende etappe. Een must voor de ervaren bergwandelaar!

Heilbronner Höhenweg

Karnischer Höhenweg

De Karnischer Höhenweg heeft zelfs zijn eigen afkortin: KHW! Het is een meerdaagse wandeltocht dwars door het grensgebied van Oostenrijk en Italië. Niet alleen zie je prachtige natuur, ook wandel je langs het front van de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor is er een extra historisch tintje aan deze Höhenweg. Er zijn dan ook veel sporen van de oorlog te zien onderweg. De gehele route is 169 km lang, start in Sillian en eindigt in Arnoldstein.

Pfunderer Höhenweg

Met zijn 70 km is deze Höhenweg niet de langste, maar wel een erg mooie! Met zijn 6 etappes brengt deze route je van Sterzing naar Bruneck. Hij verloopt ten zuiden van de hoofdkam van de Zillertaler Alpen, in de overgangszone met de Dolomiten. Het beste van 2 landen dus. Maar let op, deze Höhenweg is niet voor mensen met hoogtevrees!

Wandel jij ook graag over Höhenwegen? Laat ons weten wat jouw favoriet is in de reacties onder de facebook post.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×