Hooggelegen Sölden populair in winterseizoen 2023-2024

Sölden

Hooggelegen Sölden populair in winterseizoen 2023-2024

Nazomerse temperaturen in september en oktober, weinig sneeuwval voorgaande winter en een tegenvallende sneeuwdump tot op heden. We gaan massaal op zoek naar hooggelegen skigebieden om verzekerd te zijn van sneeuw.  Zo wordt het hooggelegen Sölden alsmaar populairder, aldus partner Chalet.nl.

Vandaag de dag zien we vaker krantenkoppen met zorgwekkende titels als  ‘loopt wintersport gevaar door klimaatverandering?’ of ‘skigebieden moeten zichzelf opnieuw ‘uitvinden’ wegens uitblijven sneeuw’. Het leidt tot een toenemende bezorgdheid onder wintersporters met een afwachtende houding tot gevolg. Er vindt een verschuiving plaats richting de hooggelegen skigebieden. Wintersporters zoeken naar hooggelegen bestemmingen en de aanwezigheid van een of meerdere gletsjers in een gebied. “Die trend zien we ook terug in de boekingen”, aldus wintersportaanbieder Chalet.nl.

Vroege vogel Sölden

Wintersportplaats Sölden, gelegen in het Ötztal, staat bekend om haar sneeuwzekerheid gedurende het gehele wintersportseizoen. In vergelijking met andere wintersportbestemmingen is Sölden een vroege vogel, de winteropening vindt plaats van 4 tot en met 7 november. Dit is één van de grootste testevents van Europa. De grootste ski- en snowboardmerken testen hun nieuwste materiaal op de aanwezige gletsjers. Voor een groot deel van de wintersportfanaten betekent dit de officiële start van het wintersportseizoen.

De echte opening van Sölden vindt echter al een paar weken eerder plaats. Begin oktober gaat het wintersportgebied open en in het laatste weekend van oktober vinden er zelfs al World Cup wedstrijden plaats op de piste. Het wintersportgebied opent vroeg en de sluiting is laat in het seizoen. Mede door de aanwezigheid van drie verschillende gletsjers kan het skiseizoen in Sölden zo lang worden uitgerekt. Tot en met het laatste weekend van april is het mogelijk om te skiën of snowboarden in het wintersportgebied.

Toenemende vraag naar hooggelegen skigebieden

Waar een groot deel voorheen nog niet zo op zoek ging naar hooggelegen bestemmingen, is het voor velen nu één van de belangrijkste criteria bij het selecteren van een skigebied. De tegenvallende sneeuwval van het afgelopen jaar en de media die hierover veelvuldig berichtten zorgt voor een toenemende vraag naar accommodaties in hooggelegen skigebieden.

Sölden

 

Oostenrijk is in tegenstelling tot Frankrijk minder rijk als het gaat om hoogtemeters. Het resulteert voor veel wintersporters in een smalle shortlist. Wintersportplaatsen als St. Christoph am Arlberg, Turracher Höhe, Hochkrimml spannen de kroon en gebieden met gletsjers, zoals Sölden en Zell am See, zijn meer in trek dan ooit.

Sölden ongekend populair

Door de jaren heen is Sölden erg populair geworden onder wintersporters. En die populariteit neemt alleen maar toe. De sneeuwzekerheid van het skigebied in combinatie met de schaarste aan hooggelegen Oostenrijkse skigebieden, zorgt voor een toenemende vraag naar chalets en appartementen in en rondom Sölden. “Voor het wintersportseizoen 2023-2024 is Sölden één van de koplopers in Oostenrijk. Er wordt tot op heden erg veel geboekt in het Ötztal”, aldus Chalet.nl. Of Sölden aan het einde van het seizoen eindigt met de meeste boekingen? “Dat is nog niet met zekerheid te zeggen. Op dit moment is er nog weinig sneeuw gevallen in de Alpen, maar bij de eerste flinke sneeuwdump in Oostenrijk, verwachten we nog een flinke toename in boekingen, ook in lager gelegen gebieden. We gaan het zien.”

Sölden Kaiserwetter

Heerlijk op het terras in de zon

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Dit vind je ook FANtastisch...

×