Pitztal de Top van Tirol beklimmen? Wildspitze

bergfuehrervereinigung pitztal aufstiegwildspitze

De hoogste bergtop van Noord Tirol (Wildspitze) daar kun je onder begeleiding naar toe wandelen, lopen en klimmen. De top ligt “maar” op een hoogte van 3.774 meter. Wat een geweldig uitzicht zou je daar hebben.

Maar om daar te komen is het wel zaak om een ervaren berggids mee te nemen. De eerste 1.000 hoogtemeters die kun je nog afleggen met de Gletscherexpress van het gebied van de Pitztaler Gletscher. Je komt dan uit op een hoogte van 2.840 meter maar van hieruit moet je toch echt met de benenwagen.

Via de Mittelbergferner, Mittelbergjoch, Taschachferner, Brochkogels, Westgrat en dan het laatste stuk naar de top van de Wildspitze.

bergfuehrervereinigung pitztal aufstieg wildspitze

Maar er zijn meer bergtouren rondom het Pitztal. Ook kun je bv naar het hoogste Cafe van Tirol. Dat ligt op 3.440 meter en je kunt daar afdalen. Neem dan wel een berggids mee want er loert altijd het gevaar van gletsjerspleten en die zijn bekend bij de berggidsen.

Via de Bergführervereinigung Pitztal zijn ook leuke tochten te maken. In het zomerseizoen staat er iedere dag wel wat leuks op het programma. Hieronder het weekprogramm.

Maandag: een korte klimcursus. Je leert dan omgaan met de materialen die je allemaal bij je zou hebben als je een bergtour gaat maken.

Dinsdag: een gletsjer tour naar de Fernerkogel 3.278 meter

Woensdag: vanaf Cafe 3440 wordt er geklommen over de panorama-Gletschersteig naar de imposante Taschach Ferner. Ook het “abseilen” in een gletsjerspleet staat hier op het programma. Daarna gaat het naar het Taschach-huis voor een gezellig onderkomen. De weg terug naar het Pitztal wordt gedaan via de  mountainbike. (altijd even kijken op de website of dit door kan gaan)

Donderdag: staat de Flying Fox op het programma. Er gaat ook hier weer geklommen worden, abseilen staat ook op het programma en de Flying Fox….

Vrijdag: De Wildspitze staat op het programma. Een bergtour naar het dak van Tirol

Zaterdag: Wandeling naar de Braunschweiger Hütte. Onderweg ook nog abseilen een gletsjerspleet in…. (deze tocht staat op dit moment niet meer op de website maar check de website)

Voor meer informatie en prijzen klik HIER.

bergfuehrervereinigung pitztal aufstieg wildspitze

bergfuehrervereinigung pitztal aufstieg wildspitze

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht