Hoogzomers warm in Oostenrijk

Hoogzomers warm in Oostenrijk

Vandaag en morgen stijgt de temperatuur flink, met name in het westen wordt het hoogzomers warm! Regionaal kan het vanmiddag zelfs al een beetje zwembadweer zijn (mocht het buitenbad open zijn)

Verwachting vanmiddag

Vanmorgen schijnt de zon uitbundig in Oostenrijk. Regionaal kan nog wel wat mist of lage bewolking voorkomen, maar voor 9 uur is het meeste al verdwenen. Vanmiddag blijft het zonnig en droog, slechts af en toe trekken enkele velden met hoge sluierbewolking over. Bij niet al te veel wind uit veelal zuidoostelijke richting stijgt de temperatuur naar 21 tot maximaal 25 graden.

Vanavond blijft de zon schijnen tot zonsondergang en komende nacht is het vrij helder. Daarbij blijft het overal droog en koelt het af naar waarden tussen de 5 en 15 graden.

Morgenochtend schijnt de zon opnieuw flink, en de temperatuur gaat snel de lift in. Maar vanuit het westen nadert een thermische vore(wat dit is lees je in het weerbericht van gisteren) waarop in de middag enkele regen- en onweersbuien ontstaan in Vorarlberg en Tirol. Voor dit systeem kan ook een losse bui in Karinthië vallen, elders blijft het droog. Het wordt opnieuw 21 tot maximaal 25 graden, tijdens buien is het vanzelfsprekend koeler.

Vanaf zaterdag is het echt regenbogenweer in Oostenrijk!

Ook zaterdag kan het nog hoogzomers warm worden, maar de lucht is nu overal onstabiel. In de loop van de dag ontstaan verspreid enkele regen- en onweersbuien. Toch kan het voor de buien uit opnieuw 21 tot maximaal 25 graden worden.

Zondag wordt het niet meer hoogzomers warm, een koufront nadert en maakt een einde aan de voorzomerse pret. In de loop van de dag gaan buien vallen, soms met onweer bij maximaal 19 tot 23 graden. Maar na het weekend keert het stabiele weer niet terug. Zo vallen elke dag buien, soms met onweer. Maar de temperatuur blijft wel overal constant. Zo kan het tussen de buien door nog ruim 20 graden worden.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...