Hopfgarten, een bericht van Karolien en Dennis

Hopfgarten

Vanaf mittelstation gezien de Hohe Salve, en er zijn veel parasailers in de lucht

Hopfgarten, Karolien en Dennis zijn deze week in de Kitzbüheleralpen en zullen ook daarover berichten. Dit keer hadden ze hun zinnen gezet om de omgeving aan de Hopfgarten kant is te gaan bekijken en dan kan natuurlijk niet de Hohe Salve ontbreken.

Vandaag, 31 augustus 2019, naar Hopfgarten geweest om daar met de gondel via het middelstation uit te komen bij de Hohe Salve. Wauw wat een prachtig uitzicht heb je daar als het mooi weer is en dat was het! Je kunt echt werkelijk zo mooi en ver weg kijken.

Hohe Salve uitzicht Westendorf

Boven aan de Hohe Salve besloten we om niet met de gondel maar te voet naar beneden te gaan. Ook dat is zeker een aanrader, wel is dan enige conditie een vereiste want het is een pittige wandeling van 3,5 uur en circa 12,5 kilometer. Maar onderweg is er veel te zien grote maar ook kleine bewonderingswaardigheden. Al met al een hele mooie trip naar beneden.

Itter Salvistabahn bergstation Bouwplaats

Ook zijn we nog bij de bouwplaats gaan kijken op de Kleine Salve. Daar wordt een nieuwe bergstation gemaakt voor de Salvistabahn die vanuit Itter komt. Dit project is pas klaar in het najaar van 2020. Opening van deze lift is dan ook in het winterseizoen van 2021/2021 Niet alleen een bergstation wordt daar op de top gemaakt maar ook een Speichersee (waterreservoir om sneeuw te maken)

Itter Salvistabahn bergstation Bouwplaats

Uitzicht op de Kleine Salve waar het bergstation voor de nieuwe Salvistabahn wordt gemaakt inclusief Speichersee

We sluiten af zoals FANtastisch Oostenrijk dat altijd doet! “DE GROETEN” Karolien en Dennis

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht