Horeca Vorarlberg mag open per vandaag!

Corona maatregelen 1 maart 2021

Horeca Vorarlberg mag open per vandaag!

Vandaag is het eindelijk zo ver oa. de horeca in Vorarlberg mag open, maar slechts 30 procent van de horeca in Vorarlberg gaat open. Dit volgens een onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Volgens een recent onderzoek van de Kamer van Koophandel van Vorarlberg onder de horeca is uitgekomen dat ongeveer 30% waarschijnlijk hun deuren op maandag zullen openen. Ook kwam uit dat 40% van de bedrijven gesloten blijven en 30% het nog niet weet.

Aan het onderzoek deden 654 horecabedrijven en hotels mee, dit komt volgens de Kamer van Koophandel neer op 26,2%.

Gebrek aan winstgevendheid als belangrijkste reden

Voor die bedrijven die gesloten willen blijven is het gebrek aan winstgevendheid verreweg de reden om niet open te gaan. Ook de twee meter afstandsregel en de avondklok van 20.00 uur zou hen niet in staat stellen op een zinvolle manier economisch te werken. Ook zullen veel kleinere bedrijven door de regelgeving hun ruimtelijke of zakelijke grenzen bereiken. Sommige bedrijven denken er over na om pas het komende weekend of de daaropvolgende dagen en weken hun activiteiten te hervatten.

Lees ook onze liveblog.

Bron: tt.com

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...