Hotel projecten in St Johann in Tirol

Hotel projecten in St Johann in Tirol

Roel Hilhorst is weer aanwezig in “zijn” dorp en dat betekent dat hij meteen een update geeft over wat Hotels in het mooie dorp St Johann in Tirol.

“Vorig jaar werd St. Johann een aantal bedden rijker door de uitbouw van Hotel Post en Hotel Kaiserfels. Momenteel worden er twee nieuwe hotels bij gebouwd. Adeo ALPIN en Hotel Pinselfabrik. Ook verdwijnt er helaas weer een hotel en is er nog steeds een leegstand in het dorp.

Vanaf deze winter kan men verblijven in het hotel Adeo ALPIN. Het is een hotelproject van twee succesvolle ex-skisporters, namelijk Hermann Maier (The Herminator) en Rainer Schönfelder. Het gaat ze om een ding: ‘Oostenrijk zal een skiënd land blijven!’ En met hun nieuwe concept garanderen ze dat skiën voor iedereen mogelijk is. Het hotel geeft alles wat een echte skiër nodig heeft. Het is ook niet heel erg duur, zodat mensen met een krap vakantie budget toch op wintersport kunnen.

Adeo ALPIN

Het hotel heeft 84 kamers in totaal. Het opent zijn deuren op 15 januari 2016, de week voor de Hahnenkammrennen in Kitzbühel. Het andere Hotel is Hotel Pinselfabrik. Hier is echter vrij weinig over bekend. Wel is bekend dat het opent in de zomer van 2016. Het hotel hoort bij een woonproject.

Als er iets bij komt gaat er ook iets af, helaas. We moeten afscheid nemen van het hotel Dorfschmiede. Het gaat vervangen worden door een luxe appartementencomplex met winkels op de begane grond. Het project is afgerond in 2017. Ook is er nog Hotel Goldener Löwe. Het is een gigantisch hotel dat leeg staat midden in het centrum van St. Johann. Het is ooit gekocht door Oost-Europeese, vervolgens gesloten en inmiddels een hele tijd leeg. De gemeente verleende steeds geen vergunning, omdat de plannen keer op keer werden afgekeurd. Nu moet er een “Senioren Residenz” komen. Nou ja nu… meer dan een jaar geleden ook al. Ze zeggen dat het rond deze dagen plat zou gaan. Maar er gebeurt helemaal niets. Zal het dan ooit nog gebeuren??? ”

Hotel Pinselfabrik

Er staan nog een aantal hotels in de planning. Waaronder een Explorer hotel naast het Adeo ALPIN hotel. Ook is er planning voor een resort. Het Kitzbüheler Alpen Resort. Het komt te liggen tussen de afdalingen 1d en 1c. De voorbereidingen daarvoor zijn al begonnen, de toegangsweg wordt namelijk aangelegd. Tot slot hebben we nog een filmpje dat alles nog eens rustig op een rij zet.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×