Hotels, Restaurants weer open vanaf 29 mei

Sporthotel Brixen

Sporthotel Brixen im Thale

Hotels, Restaurants weer open vanaf 29 mei

Vanaf 1 mei worden verdere beperkingen in Oostenrijk opgeheven. Dit kondigde de minister van Volksgezondheid aan, Rudolf Anschober. Maar er komen wel nieuwe regels.

Uitgaan is over het algemeen weer toegestaan maar er moet wel rekening gehouden worden met 1 meter afstand. Ook zijn kleine evenementen met maximaal 10 personen weer mogelijk. Voor begrafenissen geldt maximaal 30 personen. De nieuwe regels zouden gelden tot eind juni 2020.

Hotels mogen weer open vanaf 29 mei 2020

De Minister van Toerisme, Elisabeth Köstinger, had ook goed nieuws. De Horeca mag open vanaf 29 mei. Ook andere toeristische en recreatieve voorzieningen zoals dierentuinen, zwembaden etc mogen ook weer open vanaf deze datum. Voorwaarde is wel dat ook hier de 1 meter afstand wordt aangehouden.

Regels voor Restaurants

Er zijn ook nieuwe regels geïntroduceerd voor restaurants. Aan één tafel zijn maximaal vier volwassenen en hun kinderen toegestaan. Ook hier geldt 1 meter afstand houden maar niet voor de mensen die aan één tafel zitten. Het personeel dient wel mond en neus bescherming te dragen. Vooraf dient ook een tafel gereserveerd te worden. Groepsreserveringen zijn niet mogelijk. Ook hebben we begrepen dat de Restaurants al vanaf 15 mei zouden kunnen opengaan…

De nu aangekondigde versoepelingsstappen gaan elke 14 dagen geëvalueerd worden. Goed is dat bedrijven zich nu kunnen richten op het openen. De openingstijden voor Horeca gelden nog van 06:00 uur tot 23:00 uur.

Het is nog niet voorbij!

De aanleiding om versoepelende maatregelen toe te passen zit hem in het feit dat er een afname is geconstateerd mbt het aantal infecties. Dit getal staat nu op 0,59. Dit betekent dat 1 persoon die de infectie met zich meedraagt zorgt dat gemiddeld 0,59 personen aan worden gestoken. Indien dit getal < de 1 blijft dan sterft het virus op den duur uit. Laten we dit laatste dan ook echt hopen.

Bovenstaande zegt nog niets over dat de grenzen opengaan. Dat zullen we gewoon nog even moeten afwachten maar het gaat de goede kant op.

Corona Hotels gaan weer open

Bron: ORF

Golfclub Westendorf banner

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...