IJsklimmer op hoofd geraakt door vallend ijs

Pitztal eisklettern ijsklimmen

foto ter illustratie maar op deze wanden kun je dus ijsklimmen

IJsklimmer op hoofd geraakt door vallend ijs

Een 21-jarige Duitser die met drie vrienden aan het ijsklimmen was in het Maltatal (district Spittal/Drau) liep bij een val ernstige verwondingen op. Hij werd op zijn hoofd geraakt door een ijslaag.

De groep van vier 21- en 22-jarige mannen uit Duitsland vertrok maandag naar de Maltatal om daar een ijswand te beklimmen. Volgens de politie hebben ze alle vier hetzelfde ervaringsniveau in de bergen, maar geen speciale opleiding in ijsklimmen en wilden ze het graag eens proberen. Rond 11:00 uur gingen ze naar de Fallerfällen en beklommen ze de ijswand tot op een hoogte van 30 meter met zekeringen vanaf boven.

Bloedende wonden aan het hoofd en de schouder

Op het moment van het ongeval werd een 21-jarige van bovenaf gezekerd door zijn kameraad.  Plotseling, ongeveer halverwege de ijsval, direct boven de klimmer, brak een grote ijslaag af en sleurde ook de man het dal in. Het veiligheidstouw hield stand, maar de 21-jarige liep bloedende wonden op aan zijn hoofd en schouder als gevolg van de brokken ijs die naar beneden waren gevallen. Hij werd met ernstige verwondingen door de reddingshelikopter RK1 gered en naar het ziekenhuis in Klagenfurt gebracht.

Bron: ORF

Pitztal eisklettern ijsklimmen

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht