In de bergen zon in de dalen grauw en grijs

In de bergen zon in de dalen grauw en grijs

Het is en blijft rustig de komende dagen. Er is geen vuiltje aan de lucht. Maar dan moet je wel de bergen in trekken. Want in de dalen en het laagland is het vaak saai en grijs en doordat de mist soms erg dicht van karakter is kun je zo nu en dan het idee hebben dat het motregent. Op de satellietfoto is dan ook goed te zien waar de sneeuw ligt en waar de mist hangt. De echte witte plukken is de sneeuw en de ietwat grijzere “off white” plekken is mist. Met de pijlen is de mist aangegeven.

De luchtdruk verdeling is vrij vlak. De grote oceaandepressies worden op afstand gehouden door de hogedruk. Het is een barrière waar de fronten niet doorheen kunnen breken. Terwijl de kern van het hogedrukgebied ver in Rusland ligt. Daardoor is er een zwakke zuidelijke stroming met gematigde temperaturen. Het is nog steeds te warm in Europa. De temperaturen liggen veelal tussen +2°c in het westen tot een graad of 7°c in het oosten. Bij mist blijft de temperatuur achter. Het 0°c niveau ligt rond de 2000 meter. In de bergen is het zonnig in de dalen grijs en grauw. “Oben blauw unter grau” is het veelgezegde riedeltje!

Zondag is idem dito met een sterretje. Wellicht kan er in het westen in de bergen een wolkenveld over drijven. Toch is er ook nog veel mist aanwezig. Het zuidoosten heeft de beste papieren en daar kan de mist wellicht kort optrekken in de middag. De temperatuur veranderd nauwelijks.

Ook maandag ligt Oostenrijk nog onder de vleugels van het hogedrukgebied en is het erg rustig. De lijnen van gelijke luchtdruk liggen erg ver bij elkaar vandaan en dat betekent weinig stroming in de atmosfeer.

Zoals het er nu uitziet worden de kaarten op dinsdag opnieuw geschud. Het hogedruk gebied trekt zich terug en de oceaandepressies gooien de atmosfeer een beetje op z’n kop.  Een oceaan hoog zoekt contact met het Groenland hoog en daarom worden de depressies gedwongen Europa  op te trekken. Met een stroming uit het noorden wordt het dan aanmerkelijk kouder en komt er neerslag. Dinsdag trekt de wind dan aan naar het westen en woensdag nog verder richting het noordwesten.

De pluim spreekt boekdelen. Een fikse afkoeling komende week ….

…. met kans op veel sneeuw rond de kerst.

Spannend! We houden het in de gaten.

Fijn weekend

Ronaldo

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...