In het Skicircus gaan twee liften met pensioen

In het Skicircus gaan twee liften met pensioen. Twee iconische liften in het Skicircus hebben afgelopen weekend hun laatste rit gehad.

Iedereen die in het Skicircus is geweest heeft met zeker één van de twee een rit naar de top gemaakt. We hebben het over de Zwolfer Nordbahn in Hinterglemm en de Streuböden in Fieberbrunn.

Beide liften worden vervangen en mogen daarom na vele jaren trouwe dienst eindelijk  met pensioen.

Zwolfer Nordbahn

De bekende groene lift in Hinterglemm was nodig toe aan vervanging er daar werd al jaren over gesproken. In de zomer van 2023 werd bekend dat men bezig was om een brug te bouwen als verlenging van de Nordabfahrt naar de ingang van de Hochalmbahn. Geruchten gingen toen al dat dit als voorbereiding was voor de vervanging van de Zwolfer Nordbahn.

En toen kwam de “verrassing” dat dit jaar het laatste jaar zal zijn van de oude Zwölfer Nordbahn. In het bericht van Saalbach op hun Facebookpagina werd melding gemaakt dat de 12er Nordbahn in 2024 omgebouwd wordt.

The 12er Nordbahn will be rebuilt in summer 2024!

En daarmee zal er een einde komen voor de lift die al sinds 1989 in dienst is.

Lees ook:

Fieberbrunn Streubödenlift

Tot 2017 had men in het Skicircus drie iconische liften namelijk de Kohlmaisgipfelbahn, de Streuböden en de Lärchfilzkogel. Allen hadden een lift met 4 of 5 15 persoons groepslift. De Kohlmaisgipfelbahn in Saalbach is inmiddels vervangen door de Kohlmaisbahn en Streuböden heeft inmiddels haar laatste rit gemaakt.

Het nieuws dat deze lift wordt vervangen kwam al in 2023, als wij het goed begrijpen wordt naast de Streuböden ook de Lärchfilzkogel vervangen. Na ruim 30 jaar zullen beide liften vervangen worden door een modern liftsysteem.

Maar de oude liften gaan nog niet met pensioen, ze krijgen een tweede leven in Canada (skigebied) en Madagaskar (junglelift). In de zomer van 2024 zal de bouw beginnen en net als de nieuwe 12er kogel nordbahn zal ook deze nieuwe lift opengaan bij aanvang seizoen 2024/2025.

Meer liften worden vervangen

Komende jaar zullen meerdere liften in Oostenrijk vervangen worden, dit houden wij uiteraard in de gaten. Een ander project de Saalbach X-press is na 4 jaar nog steeds niet bekend wat er gaat gebeuren. Volgens de zeer goed ingelichte Alpinforum heeft het mogelijk te maken met vergunningen.

De bekende afdaling naar Viehhofen is niet uitgevoerd met een besneeuwingssysteem, volgens de leden van Alpinforum is dat de goedkeuring voor het reservoir voor de besneeuwing er nog niet is door de hoge milieunormen.

Het is afwachten en hopen dat deze lift er toch snel komt. Dan is het Skicircus en het skigebied van Zell am See pas echt verbonden. Maar Saalbach heeft ons vaker positief verrast zoals de bouw van de brug en de plotselinge bekendmaking van het vervangen van de 12er Nordbahn.

Ook de bouw van een nieuwe piste vanaf de Bernkogel was een complete verrassing, dus wie weet krijgen we opeens goed nieuws over de Saalbach X-Press.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×