In het voor- of najaar naar het Nationalpark Chalets

National Park Chalets Wildkogel

In het voor- of najaar naar het Nationalpark Chalets

Neukirchen am Großvenediger is een prachtig dorp gelegen in het hart van de Oostenrijkse Alpen. Het dorp biedt de vakantieganger alles wat nodig is voor het dagelijks (vakantie)leven en de mensen zijn er vriendelijk en gezellig. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de plaats direct aan de voet van de grootste berg van de provincie Salzburg: de Großvenediger. Daarnaast is Neukirchen de thuisbasis van het Nationalpark Chalets (NPC), een schitterend chaletdorp met 63 vrijstaande vakantiewoningen.

Deze blog benadrukt waarom een bezoek aan dit park en aan Neukirchen in het voor- of najaar absoluut de moeite waard is. Verschillende festiviteiten en activiteiten die de lente en herfst zo bijzonder maken, worden belicht.

Het voorjaar

National Park Hohe Tauern

We beginnen in de lente, een fantastische vakantieperiode waarin Neukirchen am Großvenediger langzaam transformeert van een winterparadijs tot een groene oase. Het nabijgelegen National Park Hohe Tauern kleurt in deze periode ook groen en fleurt op door vrolijke bloemen. Een wandeling door dit park betekent genieten van de ongerepte natuur en adembenemende uitzichten. Een verblijf in het NPC met uitzicht op dit schitterende park is dus een echte aanrader en een genot voor natuurliefhebbers.

Hohe Tauern

Bloemenzee

Een ander hoogtepunt van de lente in de omgeving van het NPC heeft te maken met de flora. In het centrum van Neukirchen vindt in het voorjaar namelijk het jaarlijkse Bloemenfestival plaats. Hier presenteren regionale bloemhandelaren met veel trots hun meest kleurrijke creaties, zoals prachtige boeketten. Bezoekers van het festival kunnen naast de presentaties ook workshops volgen om zelf een dergelijk boeket samen te stellen.

Wandelaars

Bezoekers die overnachten in een Nationalpark Chalet en op zoek zijn naar meer avontuur en uitdaging kunnen de bergen verkennen. Zoals eerder vermeld, smelt de sneeuw in de lente, waardoor de prachtige bergpaden weer toegankelijk worden voor wandelaars. De meest populaire wandelroute in de omgeving is de hike naar de Krimmler watervallen. Niet alleen omdat deze de hoogste van Europa zijn, maar ook omdat de watervallen simpelweg prachtig zijn en je onderweg wordt omringd door kleine beekjes, mooie bloemen en de frisse berglucht.

Tweewielers

Niet alleen wandelaars kunnen hun hart ophalen in de omgeving van het NPC, ook fietsers en mountainbikers kunnen zich hier uitleven. De Wildkogel Arena heeft namelijk een uitgebreid netwerk van fiets- en mountainbikeroutes die geschikt zijn voor verschillende niveaus. De regio biedt een gevarieerd aanbod aan trails, zoals paden door bossen, langs alpenweiden en door de bergen. Daarnaast is er een speciaal ontworpen bikepark voor de echte adrenalinezoekers, met onder meer downhill trails en hoge jumps.

De aanzienlijke hoogteverschillen en de vele bochten zorgen dus voor uitdagende fietsroutes. Om deze reden is het huren van e-bikes enorm in trek in het Alpengebied. In de nabijheid van jouw vakantiehuis zijn er talloze verhuurpunten te vinden. Het opladen van de e-bikes kan zowel thuis als onderweg plaatsvinden, aangezien er ook onderweg oplaadpunten beschikbaar zijn!

NAtional Park Chalets Fietser Mountainbike

Het najaar

Warme uitstraling
In de herfst ondergaat Neukirchen am Großvenediger eveneens een betoverende transformatie, dit keer maken de groene bladeren echter plaats voor goudgele, rode en bruine herfstkleuren. Hierdoor krijgt het landschap een warme en uitnodigende uitstraling, waardoor de omgeving de perfecte locatie wordt om te genieten van de rust en dus om jouw vakantie door te brengen!

Fotografie
Ook in het najaar kunnen gasten van het NPC, net als in het voorjaar, avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals wandelen en mountainbiken. Een rustigere bezigheid behoort echter ook tot de mogelijkheden; de omgeving leent zich, door de eerdergenoemde herfstkleuren, uitstekend voor het maken van schitterende natuurfoto’s!

Gastronomie
Culinair gezien staat de herfst in Neukirchen am Großvenediger bekend om zijn gastronomische festivals. Plaatselijke restaurants bereiden met verse, lokale ingrediënten de lekkerste seizoensgebonden gerechten en presenteren deze vol trots. Ook de jagers tonen hun beste wildgerechten en de boeren oogsten hun appels en peren, waardoor de tafels van Neukirchen met name in het najaar voorzien zijn met een scala aan smaken.

Vieringen
Het oogsten van de boeren is meer dan slechts het plukken van het fruit. Het gaat namelijk gepaard met de viering van het Oogstfestival. Tijdens deze festiviteit wordt er gedanst, pompoen gesneden en zelfs een optocht gehouden. De stoet is het hoogtepunt en bestaat uit versierde wagens die beladen zijn met de overvloedige oogst van het seizoen. Nog nooit was een ‘festival’ zo dicht bij huis, tenminste als je in een Nationalpark chalet verblijft natuurlijk!

Naast het oogstfestival in Neukirchen is de Almabtrieb in het Nationalpark Hohe Tauern een jaarlijks terugkerend feest in de buurt van het NPC. Het betreft een boerentraditie en er wordt dan gevierd dat het vee (koeien en schapen) terugkeert naar de stal. Als de herfst aantreedt drijven de boeren het vee terug naar de weides in het dal en de stallen. Dit wordt gevierd met allerlei activiteiten die Oostenrijk ook in de herfst zeker een bezoek waard maken.

National Park Chalets Almabtrieb

Extra voordelen
Zowel in het voor- als in het najaar profiteert men van een groot voordeel, namelijk de relatief betaalbare prijzen van chalets. Dit komt vooral doordat deze seizoenen als het laagseizoen worden beschouwd. Daarnaast is de merkbare rust in de omgeving gedurende deze periode voor veel mensen een groot pluspunt. Bovendien zijn er in de lente én herfst voldoende zonuren, wat ook deze jaargetijden ideaal maakt om Oostenrijk te bezoeken!

Daarnaast is in de periode van 1 mei tot en met 31 oktober de Nationalpark Sommercard geldig! Met deze bijzondere kaart kunt u gebruikmaken van het openbaar vervoer en/of deelnemen aan wandeltaxi’s. Bovendien is één gratis attractie per vakantiedag inbegrepen. Voorbeelden van kosteloze uitjes zijn onder andere berg- en dalritten met diverse bergbanen, gratis toegang tot verschillende zwembaden, en bezoeken aan een golfclub of museum.

Onvergetelijke belevenis
Of je nu een liefhebber bent van kleurrijke bloemenvelden, schilderachtige bergwandelingen of culinaire ontdekkingen, in Neukirchen am Großvenediger hebben de lente en herfst ieder hun unieke charmes! Een vakantie doorbrengen in een van de 63 luxe chalets van het NPC is dus een echte aanrader en zorgt ervoor dat een bezoek aan deze geweldige regio in de Oostenrijkse Alpen een ervaring wordt die voor altijd bijblijft.

National Park Chalets Wildkogel

ChaletsPlus Banner Groot

Dit vind je ook FANtastisch...