In het weekend Kaiserwetter en daarna kans op sneeuw

Kitzbüheler horn

WEERBERICHT: In het weekend Kaiserwetter en daarna kans op sneeuw

Het is FANtastisch in de Alpen. Europa ligt onder de vleugels van een krachtig en groot hogedruk gebied en die zorgt voor heerlijke condities. Ook nog in het weekend. Na het weekend gaat er wat veranderen en komt er weer sneeuw aan voor de noordkant van de Alpen.

ZATERDAG:

Het wordt een zonovergoten dag. De zon kan het in het noordoosten wellicht iets moeilijker krijgen maar in de bergen is het “pur Sonne”.  De temperatuur ligt rond het vriespunt en er staat  niet heel veel wind. In de dalen kan er in de ochtend wat nevel of dalmist optreden maar die verdwijnt snel. In de loop van de dag gaat de wind echter wel toenemen en blaast uit het noorden.  Voor weermannen is dit echt saaie soep.

ZONDAG:

Op zondag is het een ander verhaal. De wind trekt aan, met name in het oosten en er komt wat hoge bewolking opzetten. De wind kan in het oosten flink uithalen en op de bergtoppen kan het soms zelfs tot flinke windstoten komen. Zoals het er nu uitziet valt er geen neerslag maar is het noordoosten wel gevoelig voor wat spetters omdat het neerslaggebied op zondag al dicht in de buurt komt. Maar de druppels kunnen ook buiten de landsgrenzen blijven hangen. De  temperatuur gaat omlaag en in de avond is het op 1500 meter al zo’n -4°c.

MAANDAG:

Op maandag komt er een zwak koufront over de Alpen zetten vanuit het noorden. Heel veel sneeuw zal dat niet geven maar een leuke opfrisser voor de meeste pistes zit er toch wel in. De zuidelijke deelstaten blijven droog. De meeste sneeuwbuien worden tegen de noordoostkant van de Alpenboog gedrukt.  De wind neemt weer iets af en de temperaturen liggen rond -5°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

 

Op de pluim is de sneeuw van maandag eigenlijk niet eens te zien. Slechts een heel klein neerslag signaal. Tot en met vrijdag blijft het droog. Mwah …. gezien de springerigheid van de modellen kan dat de komende dagen nog wel veranderen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...