In het Westen veel regen in het Oosten zomerse temperaturen

ter illustratie hoe het wellicht zou kunnen zijn …..  (bron Panomax)

In het Westen veel regen in het Oosten zomerse temperaturen. Gisteravond laat hebben we jullie nog een extra weerbericht gegeven ivm de aanhoudende regenval in het westen van Oostenrijk. Hoe gaat het weer voor de zondag eruit zien?

In Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Karinthië en in het westen en zuidwesten van Stiermarken regent het intensief door. Ook vallen er zware onweersbuien. Dit verslechtert de situatie in het westen en zuiden. Je moet dan denken aan  overstromingen en modderstromen. De regen gaat pas in de avond afnemen.

In het noorden kan het af en toe regenen. In het oosten blijft het grotendeels droog en ook langer zonnig. Wat een verschillen heb je toch in Oostenrijk.

Het zal ook erg winderig of stormachtig zijn, en dat in het grootste deel van Oostenrijk. In het zuiden en oosten waaien sterke zuidenwinden, met snelheden van 50 tot 70 km per uur.  Het kan ook aardig stormen op de  Alpenhoofdkam. In het gebied van de Hohe Tauern verwacht men windstoten van 140 km per uur. En aan de noordkant van de Alpen staat er in de loop van de middag soms een stevige westenwind.

Het is ook koud in het westen terwijl in het oosten nog steeds zomerse temperaturen worden gemeten. De maximum temperaturen liggen tussen de  13 tot 24 graden, in het oosten en zuidoosten 25 tot 33 graden. Op 2000 meter  van west naar oost 4 tot 18 graden. In Vorarlberg kan het in de middag zelfs sneeuwen tot een hoogte van 2000 meter.

Maandag, onbestendig en ook in het oosten en zuidoosten wordt het een stuk frisser. Ook is het wisselend bewolkt en er komt een zonnetje door. Regen is ook deze dag niet uit te sluiten.

Langs en ten noorden van de Donau is de zon het meest aanwezig en in het oosten waait aanvankelijk een sterke wind van west naar noordwest. In de loop van de middag wordt het overal weer zwaar bewolkt en de buien worden in de bergen en het zuiden van Oostenrijk weer talrijker. Tijdens de nacht valt er veel regen vanuit het zuiden! De temperaturen lopen op van 16 tot 24 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het 4 tot 8 graden.

Hoe het weer er daarna uitgaat zien daar kijken we morgenochtend weer naar.

illustratie foto: laten we hopen dat het niet te extreem weer gaat worden….

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...