Indian Summer of Goldener Herbst in aantocht

Zell am See Herfst

De Indian Summer zoals men in de VS en Canada dit noemt is een opleving van de zomer. Hier in Nederland spreken wij over een “oude wijvenzomer” en in Oostenrijk heeft men het over “Goldener Herbst” En zo kan de aankomende periode wel beschreven worden.

Was het gisteren nog wisselvallig de komende dagen zal de zon de overhand krijgen. De temperaturen zullen naar zomerse waarden stijgen. Afgelopen nacht was het nog fris en daarmee start de dag van vandaag ook. Over het algemeen is het droog. Alleen in Oberösterreich en Niederösterreich kan het gaan regenen.

De temperaturen van vandaag geven nog niet een Goldener Herbst gevoel, de dag start met een minimum temperatuur van 2 tot 12 graden. Uiteindelijk zal dit gaan stijgen naar waarden tussen 10 graden in Vorarlberg en 21 graden in Burgenland. Vanuit het westen zal de regen intensiever worden, waarbij de neerslag vanaf 1500 meter zal vallen in de vorm van sneeuw.

Donderdag begint met regen en sneeuw boven de 1500 meter, maar het front met neerslag verdwijnt langzaam maar des ondanks zal de zon zich laten zien. De temperaturen in de ochtend liggen tussen de 4 en 12 graden, de maximale temperaturen stijgt naar 12 tot 19 graden. Daarbij waait het stevig met een sterke tot stormachtige wind van west naar noordwest.

De dagen erna is een opmaat naar de Goldener Herbst, dat is op de vrijdag al te zien. Dan stijgt de maximum temperaturen naar 14 tot 22 graden. Het is dan overwegend droog en de zon zal zich veelvuldig laten zien. De zaterdag wordt net als de vrijdag een FANtastische dag, hogedruk zorgt voor veel zon. De temperaturen stijgen naar 15 tot 24 graden. Zondag ziet er ook goed uit, dan zal het 16 tot 24 graden worden.

Meer over de ” Indian Summer” morgen.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht