Indoor Lowland Championships Snowworld Landgraaf

indoor lowland championships 2019

Nederland is niet een land waar je meteen aan denkt als je het over skiën hebt, maar toch hebben wij hier diverse indoor skihallen. Vooral Snowworld in Landgraaf is in de wereld van het skiën een bekende naam. Als enige indoorskihal heeft het een officiële indoor FIS wedstrijdpiste en laat nu in deze hal aankomend weekend het grootste internationale indoor skiwedstrijd gehouden worden. De Indoor Lowland Championships.

Dit jaar wordt het voor de 6e keer gehouden, tijdens dit evenement strijden 6 landen voor de felbegeerde Nations Cup. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging en er wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën. Dit kan individueel zijn of in teamverband.

Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen, het land dat in dit weekend de meeste punten bij elkaar sprokkelt wint deze fel begeerde Nations Cup.

Indoor Lowland Championships

Sinds 2014 wordt dit evenement gehouden met Nederland, Groot-Brittannië, Luxemburg en België als deelnemende landen, vanaf editie 2018 sloot Denemarken zich aan. Dit jaar is Ierland het zesde land die aansluiting heeft gezocht.

In 2014 startte dit kampioenschap in Snow Valley in Peer met 250 deelnemers uit vier landen, dit jaar is dit gestegen naar 350 deelnemers uit 6 landen in verschillende leeftijden. De eerste winnaar was België, vorig jaar was het Groot-Brittannië die de titel won. Nederland is met de winst in 2015, 2016 en 2017 het land met de meeste titels. Voor de 4e keer de titel winnen op eigen bodem zou natuurlijk geweldig zijn.

De eerdere editie’s werden gehouden in of Landgraaf of in Peer, maar de organisatie lag wel bij een ander land zoals te zien is in onderstaande overzicht.

Jaar Locatie Organiserend land Winnend land
2014 Snow Valley Peer België België
2015 Snowworld Landgraaf Nederland Nederland
2016 Snowworld Landgraaf Groot-Brittannië Nederland
2017 Snowworld Landgraaf Luxemburg Nederland
2018 Snow Valley Peer België Groot-Brittannië
Snowworld Landgraaf
Ter illustratie, piste 1 waar het evenement gehouden wordt.

Categorieën

Tijdens dit evenement worden de deelnemers ingedeeld in categorieën gebaseerd op leeftijd, de categorieën zijn:

  • U10 (deelnemers onder 10 jaar)
  • U12 (deelnemers onder 12 jaar)
  • U14 (deelnemers onder 14 jaar)
  • U16 (deelnemers onder 16 jaar)
  • U18 (deelnemers onder 18 jaar)
  • U21 (deelnemers onder 21 jaar)
  • Senioren (deelnemers vanaf 21 tot 30 jaar)
  • Masters (deelnemers vanaf 30 jaar)

Programma

De trainingen waren afgelopen week maar in het weekend zijn de wedstrijden. Het programma is hier te bekijken, meer informatie over dit evenement

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...