Informatie Brixen im Thale (794 m)

SkiWelt panorama 23-24 Skikaart SkiWelt
SkiWelt panorama 23-24 Skikaart SkiWelt
SkiWelt panorama 23-24 Skikaart SkiWelt

Brixen im Thale ligt op zo’n half uur rijden van de Oostenrijks-Duitse grens (Kiefersfelden/Kufstein) Dit dorp is een bij Nederlanders geliefde bestemming dit komt oa. omdat de appartementen en hotels relatief prijsgunstiger zijn dan de accommodaties in omringende dorpen.

Brixen im Thale is ook een rustiger dorp als je een en ander vergelijkt met Westendorf en Kirchberg. Tussen deze 2 dorpen is Brixen im Thale ingeklemd. Voor de Après Ski moet je ook bij het gondelstation blijven. De Brixner Stadle en Papalapub daar gebeurt het allemaal. In het dorp zelf is weinig tot lees geen Aprés Ski.

Brixen im Thale is daardoor ook een ideale bestemming voor gezinnen. Het skigebied maakt onderdeel uit van het skigebied SkiWelt. En de liften van het skigebied van Brixen im Thale beginnen direct in het dorp. Een 6-persoons gondel brengt je richting Hoch Brixen (1300 meter) en de Skiweltbahn (8-persoons) brengt je meteen op de Choralp (> 1800 meter) hierdoor zijn er 2 opstapplaatsen en zijn de wachtrijen tot een minimum beperkt. Tevens is er een aansluiting vanaf de Campinglift (CampingWelt) tot het hele gebied.

Brixen im Thale is zeer centraal gelegen. Vanuit Brixen im Thale ben je direct aangesloten op het skigebied Skiwelt. Hiervandaan kun je skiën in onder meer Westendorf, Soll, Ellmau, Going, Itter, Hopfgarten, Scheffau. Maak je gebruik van de Super Ski Card dan is het 5 km rijden naar Kirchberg en ook daar liggen zo’n 170 km aan pistes te wachten. Er naar toe skiën kan ook. Dit kan via de Ki West dalafdaling vanuit Westendorf richting Kirchberg. Daar is een goede busverbinding. In een paar minuten zit je in de lift van de Pengelstein (Kirchberg) De bussen rijden om de 10 minuten dus dat wachten op de bus valt ook wel mee.

Hohe Salve vanaf gondelstation Hoch Brixen
uitzicht op Hoch Brixen
Jochlift Brixen im Thale
Hoch Brixen