Informatie Ellmau (820 meter)

Ellmau
Ellmau

Ellmau

Ellmau ligt op zo n 30 minuten rijden van de Oostenrijks-Duitse grens (Kiefersfelden/Kufstein)

Ellmau is bekend om het zogenaamde “treintje” Dit treintje brengt je al vrij snel naar de top. Uit nostalgisch oogpunt is het jammer dat de lift is verdwenen. In het seizoen 2015/16 is er een superdeluxe 10 persoonsgondel voor in de plaats gekomen. Eenmaal boven aangekomen liggen er een paar hele leuke pistes. De piste die nu nog een sleeplift heeft is echt een toppiste en altijd lekker rustig (Schmiedalmlift nr 88) Ook is aan het einde van de piste een soort skiroute (niet stijl) waarbij je dan uitkomt in het gebied van Scheffau. Indien het net heeft gesneeuwd dan ski je daar door een ansichtkaart. Uiteraard is er ook aansluiting op de andere dorpen.

Probeer ook de Kaiserrunde eens. Bijna 20 km leg je dan af en je komt ook langs de dorpen Going, Scheffau en Brixen im Thale.

kaiser-circuit
Het treintje van Ellmau
Ellmau een blik op de trein rails
Ellmau dalafdaling langs de Jagerhutte
Ellmau dalafdaling langs de Jagerhutte (2)

Apres ski dat vind je al heel snel bij het dalstation. Fabels is de naam. Uiteraard is er in het dorp ook het nodige vertier. Voor rodelen kun je hier ook terecht en ligt een verlichte baan van circa 4,5 km.

Één Berghut willen we toch nader noemen en dat is de Rubezahlhutte. Een zeer mooie hut, prima eten en een zeer lage deur, let daar vooral op 😀 In deze hut zijn tal van Oostenrijks Duitse speelfilms opgenomen.

1 Reactie

  1. april 28, 2015

    […] kregen wij deze beelden binnen vanuit Ellmau. En wat ziet het er prachtig uit. Je zou zo je skis of snowboard onder willen binden en door deze […]