Informatie Kirchberg (837 meter)

Kirchberg

Kirchberg ligt op zo n 35 minuten rijden van de Oostenrijks-Duitse grens (Kiefersfelden/Kufstein)

Kirchberg maakt deel uit van het skigebeid van Kitzbuhel. Ook de dorpen Aschau, Jochberg en Aurach vallen onder dit mooie skigebied. Kirchberg is een geliefd dorp onder de Nederlanders. Vooral de jeugd komt hier behoorlijk aan zijn of haar trekken. Met leuke après ski plekken. De nummer 1 spot is toch wel de Eisbar. Maar je kunt ook naar de Tiroler, Boemerang, Fuchslochl of Schatzi’s. Maar ook op de piste als je dalafdaling neemt naar de Fleckalmbahn kom je een bar tegen die geheel uit sneeuw bestaat. Zit je verlegen om een Nederlandse snack dan is dat ook geen probleem. De Eisbar heeft een apart gedeelte dat Mr Snack heet en loop je door de straten van Kirchberg dan kun je terecht bij Snackdreieck. Mocht je overigens nog dorst hebben dan zit er naast nog Bar Dreieck.

De afgelopen jaren heeft het gebied van Kirchberg/Kitzbuhel enorm geïnvesteerd in nieuwe liften. Heel veel moderne liften zorgen ervoor dat er minder lang in de rijen wordt gestaan en je bent ook snel boven.

Kirchberg Maierlbahn

Vanuit Kirchberg heb je maar liefst 3 opstapplaatsen om met een Gondel omhoog te gaan (Fleckalm, Maierl en Pengelstein) Ook zijn deze plaatsen prima te bereiken met een skibus. In het hoogseizoen is het de moeite waard om op te stappen bij de Pengelstein. Je komt dan na het nemen van de Pengelstein II direct aan bij de 3S-Bahn. Deze lift brengt je meteen in het skigebied van Jochberg en er is een leuke tocht te maken richting Passthurn/Resterhohe. Tevens is het skigebied van Kirchberg verbonden met het skigebied van Skiwelt. Een pendelbus rijdt je een paar honderd meter vanaf Pengelstein naar het begin van de Ki-West. Het zal ons niet verbazen als daar binnen een aantal jaar echt een liftaansluiting wordt gemaakt en we dan een skigebied krijgen van meer dan 450 km piste. Maar dat is toekomstmuziek.

Kirchberg is een heel gezellig dorp waar altijd wel wat te doen is. Mooie hotels, bars zijn hier volop aanwezig.

Naaktrodelen Kirchberg

Ook is er op de Gaisberg een verlichte avondpiste. Dezelfde lift kan ook gebruikt worden om bv een rodel mee te nemen. Uiteraard is de rodelbaan verlicht.

Wil je in de avond relaxen in een zwembad of sauna dan is er een mooi zwembad in Kitzbuhel (Aquarena) Voor de kinderen zijn er ook leuke glijbanen aanwezig.

1 Reactie

  1. april 28, 2015

    […] Kirchberg heeft een prachtige natuurrodelbaan. De baan is zowel overdag als in de avond geopend. Een 4 persoonsstoeltjeslift brengt je iedere keer naar het begin van de Rodelbaan. Aan het einde van de lift is een mooie berghut waar zeker ook gegeten kan worden of eventueel een drankje gedaan kan worden […]

×