Ingezonden bericht Gargellen maart 2017

Ingezonden bericht Gargellen maart 2017

Gargellen

We hebben weer een ingezonden stuk gekregen van Helen de Viet die graag haar ervaringen deelt.

Gargellen 18 tm 25 Maart 2017

Eindelijk is het zover. De kids zijn al een hele week in stuiterstemming. Na alle voorpret , voorbereiding en ski lessen is het eindelijk tijd om te vertrekken! Het feit dat wij altijd ?s nachts rijden maakt het alleen maar een groter en mooier avontuur. We hebben de mazzel dat onze kinderen echt dol zijn op autorijden waardoor de autoreis ondanks de doorlopende plens regenbuien heel soepel verloopt.

auto in de regen

Het laatste stuk van de  reis rijden we het dal Gargellen in waar we ineens flink gaan klimmen en waar de omgeving dan eindelijk wit wordt. Beetje mistroostig is het wel, aankomen in de regen op je wintersport maar het mag de pret niet drukken. We zijn uiteindelijk uitgekomen bij Landal Montafon. We hebben laat geboekt en een appartement , beetje up to date, bij de pistes.

De meeste wintersport bestemmingen worden toch overmeesterd door hotels maar met een 6 jarige, 3 jarige en een baby was dat niet echt een optie voor ons.
Langs het appartement loopt de dalafdaling welke eindigt tegenover de gondel.
Mooi aan dit gebied is dat vanaf 18 maart tot einde seizoen de ski passen voor kinderen gratis zijn. Ook is de kaart voor zowel Gargellen als het Brandnertal geldig al is dat een flink eindje met de skibus.

Hochmontafon is een klein ski dorp met slechts 120 inwoners , een ski-school, ski-verhuur en kleine supermarkt. Meer is er niet te vinden. Dit bleek wel een nadeel. Dichtstbijzijnde arts en apotheek is 25 min rijden, iets wat we ons niet gerealiseerd hebben.
Het is een echt familie dorp , erg rustig en aprés ski is nihil, maar daar kwamen wij ook niet voor .

Gargellen

Opvallend vonden wij dat de mensen hier behoorlijk stug waren.. vanuit de ski school werd er slecht gecommuniceerd dat was erg jammer hierdoor miste wij de uitreiking van de eerste ski race van onze oudste zoon…
Nadeel was ook dat het kinderskiland beneden ligt en de andere skilessen boven beginnen… Stiekem waren we blij dat de middelste van 3 het Skiline niet zo interessant vond

Door de regen en hoge temperaturen (14c!) was de sneeuw kwaliteit beneden niet optimaal. Helaas betekende dit dat de dal afdaling niet altijd open was. Maar in potentie is de dalafdaling langs het park wel fantastisch! En voor de kinderen ook machtig om te zien dat de pistebully om de dag langs het appartement kwam gereden! Op de berg viel zelfs nog zo’n 10 a 15 cm extra sneeuw halverwege de week om de dag erop weer volledig weg te smelten. Maar daar was het tot een uur of 1 goed skiën.

Gargellen

De kinderen vonden het geweldig. Het ski gebied heeft zo’n 55 km aan piste en is erg overzichtelijk. 2 stoeltjes liften, een gondel 2 lange sleepliften.. Allen op dezelfde helling. Tijdens de skiles passeerde we elkaar dus regelmatig wat prettig voelde en wij vooral ook leuk vonden.
Boven bij de gondel is 1 groot bergrestaurant alleen bij zonnig weer is de zelfbediening (beperkt aanbod) open , anders is er het bediende restaurant. Verder zijn er aan de zijkanten van t skigebied twee kleine (knussere!) berghutjes.
Heel opvallend was dat om 15 uur als de lessen klaar zijn het skigebied al leegstroomde , terwijl wij juist dan nog een lekker rondje doen tot de liften sluiten.

Samenvattende conclusie: een zeer overzichtelijk ski-gebied. Genoeg blauwe en rode piste, zwart nihil aanwezig. Mist de Oostenrijkse gemoedelijkheid bij de mensen en in sfeer. Appartementen Montafon van Landal, prettige appartementen met opmerkelijk weinig stopcontacten. Ruime skikelders welke helaas niet verwarmd zijn. Helaas zonder lift waardoor je met een kinderwagen een app op begaande grond moet boeken, hierdoor lever je wel in aan uitzicht. Klein zwembadje is voor kinderen wel fijn , water doet t altijd goed. Personeel spreekt grotendeels Nederlands. Het Restaurant is niet echt bijzonder aan t bevelen maar in je appartement heb je een volledige keuken waarin je volwaardig kan koken.

Al met al een prima week gehad , genoten van skiënde kleuter , en spelende peuter en baby. Nu op tijd gaan kijken naar een gebied voor volgend jaar !

Helen de Viet en familie

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...