Mijn angst overwinnen op de Bernkogel Saalbach

Bernkogel
De Bernkogel en de Turm 6er

Mijn angst overwinnen op de Bernkogel Saalbach

Ingezonden stuk. We komen al een paar jaar met het gezin in Saalbach met heel veel plezier. In het begin leek alles heel hoog en groot. Eenmaal op de berg is het minder eng dan het lijkt, toch moest er een angst overwonnen worden.

Na een ongeluk is mijn knie een zwakke plek en dat bracht angst om er doorheen te zakken met zich mee. In het begin was ik alleen maar te vinden op de piste in Saalbach, deze kan je bijvoorbeeld via de Turm 6er bereiken.

Maar de Bernkogel zag er altijd geweldig uit en om mijn angst te overwinnen was dat het doel, ik moest en zou daar vanaf komen. De eerste keren was de angst groot maar steeds werd gezegd het is een blauwe piste en we hebben geen haast. Uiteindelijk met knikkende knieën de stap genomen, eerst met de Bernkogelbahn daarna met de Bernkogel 6er. Eenmaal helemaal boven verdween heel snel de angst, het eerste deel van de Bernkogel tot de Luis Alm is geweldig. Glooiend met soms een iets steilere stuk en vooral breed.

De angst verdween snel en het genieten kon beginnen.

Dagenlang was het genieten en alles onder de knie krijgen, met als bonus een wat wij noemen bospaadje. Deze piste bracht je naar een ander deel om vervolgens met de Wetterkreuz lift weer terug te gaan naar de Bernkogel. Zo af en toe gingen we helemaal naar het dal, het was weer een overwinning waardoor ik een nieuw doel had.

Bernkogel
De plek waar ik mijn angst overwon.
Bernkogel
De Bernkogel richting het dal.

Nieuwe doelen

Het nieuwe doel was een kleine ronde, even weg van de Bernkogel naar een ander deel van de 270 km aan pistes. Het nieuwe doel is de Goaßstall. De angst was minder groot dan de eerste keer op de Bernkogel, maar er was angst van het onbekende. Een route met alleen blauwe pistes werd uitgestippeld en daar gingen wij. Na een ongeveer een uur was dan eindelijk het doel bereikt, met als beloning een groot glas drinken.

Dit doel was bereikt en nog dezelfde dag besloten wij om het dal van Hinterglemm over te steken en richting de Schattberg te gaan. Ook dit keer alleen blauwe pistes en een nieuw doel, lunchen in het restaurant op de Schattberg Ost.

Angst overwonnen

Sinds die dag is het skiën leuker geworden en ontdekken wij meer van het totale gebied, en dit allemaal dankzij die ene doel. Mijn angst overwinnen op de Bernkogel. Voor een gevorderde skiër is dit allemaal een makkie, maar voor mij was het veel zweten en de angst opzij schuiven.

Hopelijk volgend jaar weer een ritje maken en dan gaan we richting……… Dat ik daar heel veel zin in heb is zeker, weer een stukje verder.

Mirjam.

Goasstall
De beloning na het overwinnen van een nieuw doel, het uitzicht met een groot glas drinken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht