Inhoud aangepaste lockdown Oostenrijk bekend

Lockdown Oostenrijk
Lockdown Oostenrijk ©oe24.at

Inhoud aangepaste lockdown Oostenrijk bekend. Oe24.at heeft het 10 pagina tellende ontwerp van de aangepaste lockdown in bezit.

Morgen om 16:30 zal de Oostenrijkse regering de lockdown bekend maken. De nieuwe maatregelen zullen geldig zijn tot 30 november en zullen mogelijk vanaf maandag in werking treden maar dit is nog onbekend aldus oe24.at. Alle maatregelen die in het concept worden besproken staan in de video op oe24.at.  Duidelijk is wel dat ook in Oostenrijk net als hier in Nederland de horeca keihard wordt getroffen. Alleen is het daar tot eind november, en hoelang het hier in Nederland gaat duren is nog onbekend.

Avondklok

Tussen 20:00 uur en 06:00 uur is het niet toegestaan om buiten te zijn, je mag dan ook niet met het OV reizen, in de maatregelen staat: “das Verlassen des privaten Wohnbereichs und das Verweilen außerhalb des privaten Wohnbereichs von 20.00 Uhr bis 6.00 Uhr des folgenden Tages ist nur zu folgenden Zwecken zulässig“. Je mag alleen onder bepaalde voorwaarden je huis verlaten dit zijn:

 • Vermijden van direct gevaar voor leven, ledematen en eigendommen,
 • Zorgen voor en hulp bieden aan mensen die ondersteuning nodig hebben, gezinsrechten uitoefenen en gezinsverplichtingen nakomen,
 • zorgen voor de dagelijkse basisbehoeften,
 • professionele doeleinden, indien nodig, en
 • Buiten blijven voor fysieke en psychologische ontspanning.

Winkels

Winkels en dergelijke kunnen open blijven wel onder voorwaarden, in de maatregelen staat: ” “Das Betreten des Kundenbereichs von Betriebsstätten ist unter folgenden Voraussetzungen zulässig”.

 1. minimaal 1 meter afstand houden ten opzichte van mensen die niet in hetzelfde huishouden wonen.
 2. Men moet een nauwsluitend mechanisch beschermingsmiddel dragen dat de mond en neus bedekt.
 3. De exploitant moet ervoor zorgen dat hij en zijn werknemers een nauwsluitend mechanisch beschermingsmiddel dragen dat het mond- en neusgebied bedekt wanneer ze in contact komen met de klant, tenzij er een ander geschikt beschermingsmiddel tussen de mensen is voor ruimtelijke scheiding dat hetzelfde beschermingsniveau garandeert.
 4. De exploitant dient passende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat er maximaal zoveel klanten in de klantruimte zijn dat er per klant 10 m2 beschikbaar is; Indien de klantruimte kleiner is dan 10 m2, mag slechts één klant de klantruimte van het bedrijfspand betreden. Bij bedrijfspanden zonder personeel dient deze eis op passende wijze te worden aangegeven.
 5. Voor bijvoorbeeld winkelcentra, markthallen en ander soort bedrijfspanden geldt hetzelfde als punt 4, met de bepaling dat de ruimtes van de klantgedeeltes van het bedrijfspand en de verbindingsconstructie bij elkaar worden opgeteld en dat er maximaal evenveel op het aldus bepaalde oppervlak als in het klantgedeelte van het betreffende bedrijfspand. Klanten mogen tegelijkertijd verblijven indien dat 10 m2 van de vastgestelde oppervlakte of de klantruimte van het bedrijfspand per klant beschikbaar is. “

Kantoorruimtes

Ook op kantoorruimtes zal de eis van minimaal één meter afstand ook hier gelden, minder mag als door passende beschermingsmiddelen de kans op infecties geminimaliseerd wordt. De verplichting om mond en neus bescherming te dragen zal niet gelden op plekken waar andere wettelijke bepalingen gelden, tenzij zowel werkgever als werknemer het toestaan.

Als de 1 meterregel niet gehandhaafd kan worden tussen personen moet dus het risico op infectie zo minimaal gehouden worden, dit kan door technische of organisatorische beschermingsmaatregelen zoals de vorming van vaste teams, Scheidingswanden of plexiglaswanden.

Restaurants en hotels

De restaurant gaan dicht letterlijk staat in de maatregelen: “Das Betreten und Befahren von Betriebsstätten sämtlicher Betriebsarten der Gastgewerbe ist untersagt.” Het zal de komende 4 weken verboden worden om het terrein van alle soorten horecagelegenheden te betreden en er te rijden. Er zijn echter uitzonderingen zoals:

 • Ziekenhuizen,
 • herstellingsoorden,
 • verpleeghuizen,
 • scholen en kleuterscholen en
 • bedrijfskantines.

Deze horecagelegenheden hoeven echter niet volledig te sluiten, bezorgservice en afhaalmaaltijden zijn mogelijk maar alleen van 6 tot 20 uur. Maar even via de McDrive van de Mc Donalds kan je vergeten, deze moet sluiten.

Hotels en andere accommodaties bestemd om te overnachten moeten ook sluiten, dit heeft ook effect op de Advent- en kerstmarkten. Als alles goed gaat kunnen deze pas na de aangepaste lockdown weer geopend worden.

Hahnenkammrennen Kitzbühel

Evenementen

Alle evenementen tijdens deze lockdown zijn verboden, hiermee worden geplande bijeenkomsten en activiteiten voor entertainment, amusement, lichamelijke en geestelijke beweging bedoelt. Hieronder vallen in ieder geval:

 • culturele evenementen,
 • sportevenementen,
 • huwelijksfeesten,
 • filmvertoningen,
 • tochten met touringcars of rondvaartboten voor toeristische doeleinden,
 • tentoonstellingen,
 • congressen,
 • vak- en openbare beurzen en
 • informele markten.

Ook moeten recreatieve voorzieningen sluiten maar mogen musea en dierentuinen open blijven.

Ook alle recreatieve voorzieningen moeten sluiten, dit houdt in dat onderstaande ook de komende 4 weken gesloten zijn.

 1. Schaustellerbetriebe (kermis), pretparken,
 2. zwembaden behalve baden waar niet gezwommen wordt,
 3. dansscholen,
 4. wedkantoren, speelautomaten, speelhallen en casino’s
 5. mijnen,
 6. bordelen,
 7. theaters, concertzalen en arena’s, bioscopen, variététheaters en cabarets,
 8. binnenspeeltuinen,
 9. paintball,
 10. museumspoorweg.

De maatregelen gelden niet voor dierentuinen, musea, bibliotheken en parken.

Scholen

De scholen blijven voorlopig open, dit is van toepassing op instellingen voor basisonderwijs, scholen in overeenstemming met de Schulorganisationsgesetzt. Wel zal er in de toekomst een verplichting gelden voor het dragen van neus en mondkapjes voor alle kinderen boven de 6 jaar. Er kan mogelijk nog gesleuteld worden. Tevens kan er nog beslist worden dat alleen kleuter- en basisscholen open blijven en de rest thuis.

Blijven de gletsjerskigebieden open?

We kwamen onderstaand plaatje ook tegen. Er staat iets van dat alleen de topsporters nog mogen trainen. Maar definitief wordt alles zaterdagmiddag bekend gemaakt.

Bron: oe24.at

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 9 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht