Innsbruck Airport heeft vertrouwen in het komende winterseizoen

Airport Innsbruck

Airport Innsbruck

Innsbruck Airport heeft vertrouwen in het komende winterseizoen

Na twee jaar leven in een pandemie ziet de directie van de luchthaven het komende winterseizoen met vertrouwen tegemoet.

Volgens luchthavendirecteur Marco Pernetta zal waarschijnlijk het aantal passagiers de aantallen van voor de coronapandemie benaderen of zelfs overtreffen, voor de internationale lijnvluchten is Innsbruck Airport verbonden met Londen en Frankfurt. Maar er landen ook chartervluchten uit Groot-Brittannië, Scandinavië en Nederland. Ook is er vanaf 10 december een directe weekendverbinding met Parijs ter vervanging van de Russische markt.

Naast al het goede vervalt wel de vroege vlucht naar Wenen.

Vooral vakantievluchten

Na twee jaar is het verlangen om te reizen veel  sterker dan de schaamte om te vliegen aldus Pernetta. “De vliegtuigen lijken allemaal vol te zitten. De eerste luchtvaartmaatschappijen zeggen dat de boekingssituatie beter is dan in 2019,” aldus de directeur.
Echter is er nog steeds weinig vraag naar zakenreizen en is met name de vakantiereizen die voor volle vluchten zorgen. De vraag onder zakenreizen ligt volgens Pernetta nog steeds zo’n dertig procent onder het niveau van 2019.

De reden hiervoor is dat de congressen en beurzen nog niet echt begonnen zijn. Ook China zorgt voor een lager niveau in zakenreizen.

Bron ORF

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chalet.nl grote banner 900-600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×