Innsbruck, komt de dalafdaling Nordkette terug?

Nordkette
© Innsbruck.info

Innsbruck, komt de dalafdaling Nordkette terug? Hier hoopt men snel duidelijkheid over te krijgen, beide pistes richting het dal zijn sinds 2018 gesloten.

Inmiddels wordt er weer onderhandelt met de grondeigenaren om er voor te zorgen dat men weer kan afdalen richting het dal. Beide afdalingen werden in 2018 gesloten nadat de contracten met een groot deel van de eigenaren afliepen. Thomas Schultze, gemeenteraadslid van de Groenen in Innsbruck, heeft de onderhandelingen met de 65 grondeigenaren namens de stad hervat. Hij maakte al bekend dat er een oplossing aan zit te komen. Piste 2 is al geopend als skiroute hierover is met de 18 grondeigenaren overeenstemming bereikt.

Echter lieten de grondeigenaren in een reactie weten dat ze er nog niet uit zijn, het merendeel is reeds akkoord maar om piste drie weer te kunnen openen is toestemming nodig van alle eigenaren.

Piste 2 en 3

In 2018 liepen 90% van de contracten af en de onderhandelingen tussen de eigenaren en Thomas Schroll, directeur van Nordkettenbahnen Betriebs GmbH liepen op niks uit. Hierdoor bleven de dalafdalingen officieel gesloten, een onbevredigende situatie voor alle betrokken partijen en natuurlijk voor de inwoners van Innsbruck.

Het her openen van beide pistes zou geweldig zijn onder anderen voor dagjes mensen met een Ski Plus City Pass.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6,50 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten en transactiekosten zijn inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hou de site zeker maar in de gaten.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...