Inreisregels voor Nederlandse kinderen

Kitzbüheler Horn 25 december 2021Inreisregels voor Nederlandse kinderen. De eerste week van de kerstvakantie is onderweg voor de tweede week en de weken er na krijgen we nog veel vragen over de regels voor kinderen.

Er is een hoop onzekerheden op allerlei forums is dit te lezen en de diverse officiële sites bieden niet echt uitkomst. Aangezien Nederland sinds 25 december is aangemerkt als virusvariantgebied gelden voor ons als Nederlanders extra regels.

De inmiddels bekende regels zijn (bron);

  • Registratieverplichting (registratieformulier) en een quarantaine van 10 dagen & gratis testen op de vijfde dag d.m.v. een PCR-test. De dag van binnenkomst moet worden beschouwd als “dag nul”.
  • Toegang vanuit gebieden met een virusvariant is mogelijk zonder quarantaine voor personen die drievoudig gevaccineerd zijn en een bewijs van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
  • Personen tweemaal gevaccineerd met Johnson & Johnson (Janssen-vaccin, de 2e is uiteraard de booster), mogen zonder quarantaine naar binnen maar moeten een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) voor kunnen leggen.
  • Je bent hersteld , en 2 keer gevaccineerd, of je bent 2 x gevaccineerd en daarna hersteld, of je bent gevaccineerd, genezen en daarna nog een keer gevaccineerd, dan word je ook als geboosterd gezien. Let op dat het herstelbewijs niet ouder is dan 180 dagen. Je moet wel een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Oostenrijk. Let op: Als je door de recente besmetting nog positief test op corona moet je deze medische verklaring uitprinten, door een arts laten ondertekenen en meenemen.

Toch blijft de vraag hoe het zit met de kinderen.

regels kinderen

Bron: austria.info Facebook

Regels kinderen.

De afgelopen dagen was het een en ander niet heel duidelijk met daarmee een hoop onzekerheden. Voor kinderen tot 12 jaar was wel duidelijk net als 18 jaar en ouder. De problemen doen zich voor tussen 12 en 15 en de 16 en 17 jarigen.

De regels voor deze groep wordt langzaam aan duidelijker ook voor de kinderen die volledig gevaccineerd zijn. De regels voor minderjarigen die in het gezelschap van een volwassene reizen zijn als volgt:

  • Kinderen tot 12 jaar hebben bij binnenkomst in Oostenrijk geen eigen bewijs nodig. Het bewijs van de volwassene geldt dus ook voor de minderjarige. Als de ouders zich moeten laten registreren en in quarantaine gaan, dan geldt dit ook voor de kinderen.
  • Kinderen tussen 12 en 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) kunnen Oostenrijk binnenkomen zonder 2G-bewijs en -boostervaccinatie, maar met een negatieve PCR-test en zijn dan vrijgesteld van de quarantaineverplichting. Er moet worden voldaan aan het testinterval van het Holiday Ninja-paspoort. Dit betekent: bewijs van twee PCR-tests en een antigeentest binnen een periode van vijf dagen. Bij binnenkomst in Oostenrijk moet de eerste test (PCR of antigeentest) zijn uitgevoerd. Een enkel of dubbel gevaccineerd kind van deze leeftijd moet ook voldoen aan de eisen van het Holiday Ninja Paspoort.
  • Kinderen vanaf 15 jaar (geboren vóór 1 september 2006): moeten dezelfde bewijzen overleggen als volwassenen. D.w.z. ongevaccineerde/gedeeltelijk gevaccineerde/herstelde minderjarigen die geen booster hebben, kunnen het land binnenkomen met voorafgaande reisregistratie (PTC-goedkeuring), PCR-test en quarantaine van ten minste 5 dagen.

Deze regels gelden ook voor binnenkomst uit de andere gebieden met virusvarianten. Voor alle kinderen tot 15 jaar geldt er ook een registratieverplichting en moeten ze in quarantaine als de ouders dat ook moeten.

Holiday Ninja Pass

De maatregel stelt dat iedereen vanaf 12 jaar volledig gevaccineerd moet zijn of een herstelbewijs moet hebben om te kunnen overnachten of gebruik te kunnen maken van andere faciliteiten. Oostenrijk komt wel met een oplossing voor kinderen vanaf 12 jaar die niet volledig gevaccineerd zijn. Zij kunnen tijdens hun verblijf in Oostenrijk een “Holiday Ninja Pass” krijgen. Deze pas krijgen zij met twee PCR- en één antigeentest en kunnen dan van alle faciliteiten gebruik maken waarvoor een 2G bewijs vereist is. De PCR test is 72 uur geldig en een antigeentest 48 uur en de testresultaten worden geregistreerd in het “Holiday Ninja Passport” die zij bij zich moeten houden.

De Holiday Ninja Passport is hier te downloaden.

Austria.info Facebook

Lees ook onze liveblog.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...