Investeren in een tweede woning in Oostenrijk

Investeren in een tweede woning in Oostenrijk

oostenrijk 2e woning

Veel mensen dromen van een tweede huis in een mooie omgeving. Nederlanders kijken daarbij vaak naar warme landen aan de Middellandse Zee zoals Frankrijk, Spanje of Turkije. Luxe onderkomens aan het water is waar men dan van droomt. Naast deze landen wordt ook Oostenrijk steeds populairder. Oostenrijk heeft Europees gezien een perfecte centrale ligging en biedt gunstige perspectieven voor Belgen en Nederlanders om een tweede woning te kunnen verhuren. Natuurlijk is Oostenrijk het wintersportland bij uitstek, maar er komen ook steeds meer toeristen buiten het wintersportseizoen om. Oostenrijkers zijn heel hartelijk, waardoor mensen al snel het gevoel krijgen dat ze zich thuis voelen. Oostenrijk behoort ook tot de Europese Unie en doet er alles aan om toeristen binnen te halen. Ook om weer terug te keren, want dit is belangrijk voor de verhuur van huizen.

Oostenrijk heeft een centrale gunstige ligging binnen Europa
Oostenrijk is door zijn gunstig centraal gelegen ligging niet alleen interessant voor Belgen en Nederlanders. Ook komen er steeds meer Russen en inwoners uit voormalige Oostbloklanden naar Oostenrijk om op zoek te gaan naar een huurwoning voor het hele jaar. Met name de populaire skioorden zijn zeer geliefd. Dit segment zit echter wel in de duurste prijsklasse, vandaar dat aankomende kopers vaak zoeken naar huizen in grensgebieden van deze populaire wintersportoorden. In Zell am See of Kaprun betaalt u bijvoorbeeld de hoofdprijs.

Huizenmarkt in Oostenrijk zit in de lift
Oostenrijk heeft al een aantal jaren een zeer solide huizenmarkt. Geen dalende prijzen, maar juiste een lichte stijging in bedragen. In een crisistijd streven mensen vastigheid na en dat is te vinden in een land als Oostenrijk. Politiek gezien is het land in balans en ook heeft het een centrale en gunstige ligging. Oostenrijk heeft dankzij het lidmaatschap van de Europese Unie een belastingverdrag met Nederland. Een koper van een tweede huis in Oostenrijk moet dan ook de fiscale regels van Oostenrijk naleven. De winst die wordt behaald met het tweede huis wordt belast in Oostenrijk, dat beschikt over een vooruitstrevend belastingstelsel. Bruto huurinkomsten kunnen hier vermindert worden met uitgaven zoals elektra en onderhoud, provisie voor reisorganisaties en rente en financieringskosten. Daardoor is er nauwelijks een belastingdruk.

Kapitaal opbouwen met een tweede huis in Oostenrijk
De streek waarin u een tweede huis of chalet wil kopen in Oostenrijk bepaalt voornamelijk uw opbrengst. Populaire oorden zullen bijvoorbeeld meer opleveren dan wanneer u in een wat rustiger gebied zit. Kijkend naar een woning in het Salzburgerland, dan zal de opbrengst van ? 2.500 netto per bed zeker tot de mogelijkheden behoren. In het Salzburgerland vestigen veel Nederlanders zich. Dit bedrag is een heel aanlokkelijk percentage om een tweede huis in deze regio te kopen. Zeker als u kijkt naar andere alternatieven waarmee u een kapitaal kan behalen. Een tweede woning in Oostenrijk kopen is dan ook zeker geen onverstandige keuze. De Oostenrijkse overheid is ook nog eens van plan om in de komende jaren op grote schaal investeringen te doen om nog meer toeristen binnen te halen. Dat aantal moet stijgen naar 40 miljoen per jaar. Grote kans dat hier toeristen bij zitten die interesse hebben om uw tweede huis van u te huren.

oostenrijk 2e woning

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...