Investeringen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Limbergalm Skicircus Saalbach

De Limberg in de achtergrond, wordt deze in 2022 ook vervangen??

Investeringen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Door een Corona seizoen zijn er zaken die al eerder gebouwd zou worden uitgesteld. Maar wordt de uitstel ook afstel of gaat men volgend jaar toch door met de plannen die men heeft gepresenteerd. Hierover kunnen wij kort over zijn, volgend jaar zal men met een aantal projecten beginnen. Één van die projecten waarvan wij denken dat die volgend jaar eindelijk door gaat is de Saalbach Xpress, de verbinding tussen Viehhofen en de Asitz. Hiermee is niet alleen Viehhofen maar ook het skigebied van Zell am See volledig verbonden met het Skicircus.

Maar met de toewijzing van het WK 2025 wil men toch een aantal liften vervangen, en na een verloren jaar is de druk toch hoog om projecten zoals de nieuwe Zwölfer Nordbahn te vervangen. Hier een overzicht van geplande projecten in het Skicircus.

Saalbach X-Press

Mogelijke locatie Skicircus X-Press, Skicircusbahn of Saalbach Xpress. Veel namen zijn reeds voorbij gekomen.

Saalbach Xpress

De Saalbach Xpress werd in maart 2020 officieel bekend gemaakt door Reinhard Breitfuß burgemeester van Viehhofen en in de Salzburger Nachrichten wereldkundig gemaakt. Het dalstation zal dus gevestigd worden in het dalstation van de Zell am See X-press in Viehhofen, de Saalbach X-press zal richting de Poltenbahn am Asitz gaan met een middenstation bij de Hecherhütte. Een vergunning is bij het Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie aangevraagd (was al gedaan in februari 2020) De vergunning betreft het aanleggen van een kabellift met gondels voor 10 personen tussen Viehhofen en de Poltenalm.

Wij hebben te horen gekregen dat de bouw toch echt na het winterseizoen van start zal gaan. We zullen de ontwikkelingen weer in de gaten gaan houden! Joost Smit bedankt voor de tip.

Saalbach Limberglift 2021

Limberg

De Limberg is een oude 2 persoonsstoeltjeslift die vorig jaar al vervangen zou worden, echter ook hier geldt dat deze is uitgesteld door de huidige situatie. De oude Limberg 4er zou vervangen worden door een nieuwe 8 persoons stoeltjeslift. Veel meer over de nieuwe Limberg is niet bekend wel dat er een nieuw dal station komt, daarbij zal wellicht ook het bergstation vervangen worden.

Ook hier denken wij dat de bouw in 2022 zal gaan starten.

Zwölfer Nordbahn

De oude Zwölfer Nordbahn is net als de Limberg toe aan vervanging maar is wel weer een lift die je niet snel neemt aangezien deze helemaal achterin het gebied staat. De vervanging voor een 10 persoons gondellift staat ook gepland voor 2022 of dit ook gaat gebeuren? Dat houden wij de komende tijd in de gaten.

Mitteregglift

Aan het begin van Hinterglemm staat een oude t-bar sleeplift ook deze staat op de planning om in 2022 vervangen te worden. Het blijft een sleeplift maar dan sneller en hogere capaciteit.

Sportbahn Asitzkogel

De oude 6 persoons uit 1999 zal volgens planning ook in 2022 vervangen worden voor een modernere 8 persoons versie. Hierdoor wordt de snelheid en capaciteit verhoogd.

We zullen de komende tijd dit in de gaten houden en hopen dat dit snel officieel bekend wordt gemaakt. Welk project wordt wanneer uitgevoerd? Investeringen Skicircus, we houden het in de gaten.

Anderen lezen ook: Skicircus Saalbach investeringen komende seizoenen!

Banner Bluetribe 1200x400

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...