Is de herfst misschien wel het mooiste seizoen?

 

De herfst is bij vele Nederlanders niet meteen het populairste seizoen voor een bezoek aan Oostenrijk. Veel vaker wordt voor of de zomer of de winter gekozen en de meest gehoorde beweegreden is dan vooral het weer of natuurlijk de wintersport. Maar als je van prachtige natuurlandschappen, contrasten, rust en mooie kleuren houdt is misschien de herfst juist wel het mooiste seizoen van allemaal. Daarnaast ligt er vaak een stabiel hogedrukgebied in de buurt en schijnt de zon nog vaak flink in dit jaargetij, met name begin en half oktober.

Daarom nemen we jullie mee naar de mooiste foto’s die wij de afgelopen jaren in de herfst gemaakt hebben. Een ode aan de herfst, stiekem toch wel het mooiste seizoen in de Oostenrijkse Alpen. Doordat de nachten in oktober al lang zijn kan het flink afkoelen. Ook komt het tijdens helder weer al geregeld tot nachtvorst…

… en deze nachtvorst zorgt voor een extra verkleuring van het blad. Want als de bladgroenkorrels in september uit de bladeren worden getrokken blijven o.a. de restsuikers over in het blad.

De suiker restanten flavonoïden, carotenen en anthocyaan kleuren verder op naar de bekende gele en roodbruine kleuren en reageren extra sterk door koude nachtvorsten.

Nou moet het natuurlijk niet te hard vriezen, want dan drogen de bladen juist te snel uit.

En laten ze eerder van de boom los. Ook te natte omstandigheden (zoals vaak het geval is in Nederland) zijn niet erg bevorderlijk voor echt mooie of diepe kleuren in de bladeren.

Herfst

Dan verspochten de bladeren te snel en kan er al snel het weer erin komen. Dan krijgt het blad vaak ook een vieze roestkleur. Maar dit gebeurd gelukkig zelden in Oostenrijk

herfst

Kortom in de meeste jaren is de het klimaat ideaal voor prachtige herfstkleuren. Daarbij speelt ook mee dat in de Oostenrijkse dalen vaak weinig wind staat waardoor de bladeren ook langer in de bomen blijven.

herfst

Vooral de contrasten in Oostenrijk zijn soms spectaculair. Dezelfde dag kan het al diep winters ogen terwijl het in de middag alweer 20 graden wordt. Het levert ook vaak bizarre plaatjes op (bomen in blad met sneeuw erop).

herfst

Kortom, de herfst is een pracht seizoen in de Alpen. Een mooie brug tussen de zomer en winter, waarin alles voorbij komt. Zeker de moeite waard om eens mee te maken.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten alles is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Haus Steiner

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×