Is de Winter al voorbij of volgt er nog wat in maart?

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter

Is de Winter al voorbij of volgt er nog wat in maart?

We zitten al weer op de laatste dag van de meteorologische winter. Morgen staat de lente voor de deur en eerlijk is eerlijk, we hebben de afgelopen weken al een behoorlijk aantal lentedagen gehad in Oostenrijk.

Maar wat gaat het weer doen?

Vandaag is het vooral zonnig. In het Rijndal en in het Oberösterreich merengebied kan de mist nog een aantal uren blijven hangen. De wind komt uit het noorden en draait naar oost en neemt af.

Wel kan het in het Burgenland en het Inndal aardig waaien. In de ochtend kan het nog zeker nog wat vriezen.In de middag loopt het kwik wel op naar 5 tot 12 graden, in Tirol tot 14 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het van oost naar west min 2 tot plus 3 graden.

Maandag schijnt ook weer in het grootste deel van Oostenrijk de zon.  Ook vandaag zijn er weer mistvelden, bijvoorbeeld in het Rijndal, het Donaugebied en in gebieden in het oosten. In Niederösterreich , in Noord-Burgenland en ook in Wenen kan het tot in de middag bewolkt zijn. In het noorden en oosten waait de wind van noord naar oost. Ook vandaag in de ochtend temperaturen ondr nul en naarmate de dag vordert wordt het weer milder, vooral in het westen. De maximale waarden liggen tussen 5 graden (in de mist in het oosten) en tot 16 graden in Tirol. Op 2000 meter wordt het min 1 tot plus 4 graden.

De vooruitzichten voor de rest van de week zijn ook zeker zonnig maar voor deze details kijken we morgen weer naar.

Zonnig kaiserwetter

Maart is altijd een maand van uitersten, het kan nog behoorlijk winters zijn met ook nog sneeuw maar ook kan het kwik al behoorlijk omhoog gaan. Of er nog een winterse tik wordt uitgedeeld in Oostenrijk. We gaan het zien.

Weersverwachting per streek:

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...