Ischgl Culinaire Jakobsweg

Culinaire Jakobsweg 2020 Chefs

Ischgl Culinaire Jakobsweg 2020

Bergwandelen doen we natuurlijk allemaal graag, en lekker eten op een berghut wellicht nog meer. Maar wat als je een extra culinair tintje aan bergwandelen geeft? Dan krijg je de culinaire Jakobsweg in het Paznaun dal bij Ischgl. Al 13 jaar is het begrip culinaire Jacobsweg een fenomeen, en ook in 2020 (toen wij erbij waren) heeft dit concept weer veel moois geboden. Wat precies? Wij gingen destijds naar Ischgl en zochten het voor je uit…

Lokaal

Een van de sleutelwoorden bij de culinaire Jakobsweg is ´lokaal´. Het concept moet de essentie, het hart, van het Paznaundal en Ischgl uitdragen. Daarom doen alleen 5 hutten welke lokaal gelegen zijn, mee aan het concept. Bij elke hut hoort een chef kok, en voor het eerst in 2020 zijn ze ook allemaal lokaal. Voorheen deden ook chefs uit het buitenland (inclusief Nederland) mee. Maar in 2020 werd het sleutelwoord lokaal nog verder uitgebouwd door alleen lokale chefs te laten mee doen.

Elke chef is verantwoordelijk voor het creëren en presenteren van een gerecht. En hierbij speelt lokaal de hoofdrol. Alleen lokale producten worden ingezet, en het gerecht zelf moet de traditie van lokaal Ischgl weerspiegelen. Een prachtig voorbeeld van duurzaamheid en trots op de eigen streek!

Culinaire Jakobsweg 2020 Gerecht 2

Kulinarischer Jakobsweg Ischgl, Eröffnung auf der Friedrichshafnerhütte am 11.7.2020

Eten

Natuurlijk is de wandelroute zelf ook een fenomeen, maar het eten speelt bij de culinaire Jakobsweg de hoofdrol. En laten we nou enorm van traditioneel eten houden. Ook in 2020 weerspiegelt het gepresenteerde eten de tradities van Oostenrijk, maar wel met moderne twisten en invloeden. Met voorop de bekende chefkok Martin Sieberer, zijn prachtige gerechten samengesteld.

Wat staat er op het menu? Alleen maar lekker eten! Zo kan je genieten van rundergoulash met paddestoel-bergkaas-Nockerl met salade van wilde kruiden en krokant spek, spek-cantharellen Knödl, Alpenbolognese van aardappel-gnochi met wildragout – roulade van Paznauner hooglandrund met aardappel, loof en ui – en Paznauner bergkaas-Nockerl met warme spitskoolsalade. Als het water je bij dit eten nog niet in de mond loopt…

Hutten

Natuurlijk spelen de hutten ook een belangrijke rol op de culinaire Jakobsweg. Zij weerspiegelen immer de schoonheid van de bergen en de Alpenatmosfeer van het Paznaundal. De hutten welke in 2020 deelnemen zijn de Jamtalhütte, de Friedrichshafenerhütte, de Heidelbergerhütte, de Almstüberl, en de Ascherhütte. Elke van deze hutten presenteert een gerecht op de culinaire Jakobsweg.

Dat het concept van de culinaire Jakobsweg populair is, word wederom bewezen door de interesse van een 6e hut voor deelname in 2021. Tevens zijn er andere bergdalen in Tirol welke graag aansluiting zouden willen op het concept van de culinaire Jakobsweg. Echter is het concept sterk verbonden met het Paznaundal en Ischgl. Om de kwaliteit van het concept te waarborgen, blijft het dan ook beperkt tot het Paznaundal. Voorlopig…

Culinaire Jakobsweg 2020 Martin Sieberer

Vakantie

De culinaire Jakobsweg 2020 is een perfect optie voor een vakantie waarin Alpensfeer, hutten atmosfeer, culinaire hoogstandjes, en eventueel luxe, gepaard gaan. De 5 hutten zijn via wandelrouten te bereiken, elk een prachtige dagtocht met een eigen karakter. Het is dan ook aan te bevelen om tijdens een actieve vakantie elk van de hutten op de culinaire Jakobsweg 2020 te bezoeken.

En natuurlijk is het heerlijk om dit te combineren met overnachtingen in Ischgl of Galtür zelf. In Ischgl vind je een breed aanbod van hotels, variërend van 3 sterren tot 5 sterren superior. Voor elk wat wils. De avonden kunnen gevuld worden met bezoeken aan wijnbarren en zeer goede restaurants. Gaat je voorkeur uit naar meer gemoedelijkheid, traditie en familiegevoel, dan biedt Galtür fijne pensions en hotels waarbij gastvrijheid en persoonlijk contact de boventoon voert. Kortom, de culinaire Jakobsweg 2020 biedt een zeer gevarieerd concept op het gebied van Alpen, natuur, (lokaal) eten en ontspannende inspanning.

Wie heeft dit al eens meegemaakt?

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×