Ischgl geen Ibiza van de Alpen meer

Kuhstall Apres Ski Bar Ischgl
Kuhstall Apres Ski Bar Ischgl

Ischgl wil geen Ibiza van de Alpen meer zijn, door het coronavirus wordt nu de beschuldigende vinger richting Ischgl gewezen. Nadat honderden toeristen besmet raakten en de lokale autoriteiten niet ingrepen, is het nu tijd voor Ischgl 2.0.

Zeg je Ischgl dan zeg je grote feesten, de roemruchte après-ski het kreeg de naam “Ibiza van de Alpen” en jarenlang werd hier gefeest zonder weerga. Maar dat is nu ten einde en men wil zich meer inzetten op kwaliteit, skiën en minder feesttoerisme aldus burgermeester Werner Kurz in de Tiroler Tageszeitung.

Het 1.800 inwoners telende dorp in het Paznauntal is zeer populair onder de wintersporters, in de vijf tot zes maanden dat het winterseizoen telt wordt er een omzet gegenereerd van 250 miljoen euro. Het stijgt zelfs naar 310 miljoen euro als de omzetten van de buurgemeentes erbij worden gerekend. Dit heeft men niet cadeau gekregen en is hard voor gewerkt aldus toerismemanager Andreas Steibl, die Ischgl op de kaart heeft gezet.

Corona en de nasleep.

Ischgl is inmiddels uit een volledige quarantaine en was zeer zwaar bekritiseerd in de media, dit allemaal in de nasleep van de coronacrisis. Het dorp wordt gelinkt aan 600 besmettingen in Oostenrijk en minstens of zelfs het dubbele hiervan in andere landen aldus Franz Allerberger van het Oostenrijkse gezondheidsagentschap. Inmiddels hebben veel van die toeristen zich verenigd om een collectieve rechtszaak aan te spannen.

Ook de regionale autoriteiten werden zwaar bekritiseerd omdat men te langzaam reageerden en pas toen het te laat was het skioord ging sluiten. Het gebeuren in Ischgl is nu aanleiding tot zowel een politiek als een juridisch onderzoek. Het skioord had direct gesloten en geïsoleerd moeten worden bij het eerste corona geval begin maart 2020.

Minder feesten
Het Ischgl 2.0 is een grote strategische verandering wat nu meer moet draaien om meer kwaliteit en minder om feesten, ondanks de slogan “Relax, if you can…” was het een groot feestdorp met een hoop après-ski gelegenheden zoals de Schatzi Bar en Kuhstall. Maar met de omslag wil men de kwaliteit van het skigebied naar voren halen, dit zal dan ten koste gaan van het feesttoerisme. Dus voorrang voor skiërs en minder dagjesmensen die alleen maar komen feesten aldus burgermeester Werner Kurz.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...