Ischgl heeft angst dat de toerist hen de rug toekeert

Ischgl openingweekend 22 november 2018

Ischgl heeft angst dat de toerist hen de rug toekeert. Dit door alle berichtgeving uit zowel Oostenrijk als het buitenland waarin Ischgl als coronaslagveld werd afgeschilderd.

Eindelijk mogen toeristen sinds 16 juni weer naar Oostenrijk, en daarmee komt het zomerseizoen eindelijk op gang. Maar toch is de hernieuwde openstelling van Oostenrijk niet een zege voor alle gebieden. In Ischgl is men bang dat door de ongegronde angst, ingegeven door berichtgeving de toeristen Ischgl de rug toegaat keren.

Onderzoek en Juridische stappen.

Vanwege de uitbraak in Tirol hebben honderden Nederlandse wintersporters in mei gemeld bij een Oostenrijkse consumentenorganisatie. Deze organisatie wilde stappen ondernemen vanwege deze uitbraak. Volgens consumentenorganisatie VSV hebben de groep vakantiegangers die er toen waren recht op een schadevergoeding.

Ook werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie in Innsbruck heeft een onderzoek ingesteld naar de verspreiding van het coronavirus in de wintersportplaats Ischgl. Er zou eind februari al een mogelijke besmetting zijn opgedoken, een positieve test van een medewerker zou niet door een horeca-ondernemer gemeld zijn waarna het dorp nog twee weken openbleef voor toeristen.

Sneeuwsculpturen Ischgl

© TVB Paznaun – Ischgl

Coronahaard

Ischgl werd gezien als het epicentrum van de corona-uitbraak in Tirol, zo zijn er 800 besmettingsgevallen direct terug te leiden naar Ischgl. Al langer ligt Ischgl onder vuur omdat er niet tijdig gehandeld werd toen een bar medewerker van de Kizloch bar besmet was geraakt. Pas op 14 maart werd er ingegrepen en ging uiteindelijk heel Oostenrijk in een lockdown. Men verweet de autoriteiten dat het economische belang boven de gezondheid werd geplaatst, een ongelukkig interview van Bernhard Tilg droeg niet bij aan het wegnemen van deze verwijten.

Ischgl uitgestorven

Momenteel is het dorp uitgestorven de toeristen komen nog mondjesmaat maar de meesten blijven allemaal puur uit angst weg. Of dit snel verbeterd is niet bekend. Men is zelf ook bezig om te veranderen, zo wil men af van het predicaat Ibiza van de Alpen(*). In een interview met de Telegraaf zegt Jan Wilmink dat het flauw is om Ischgl de schuld van de hele crisis te geven. Jan Wilmink is eigenaar van Aparthotel Vivaldi uit het Oostenrijkse See, dit ligt onder de rook van Ischgl en ook hij is zwaar getroffen door de corona.

Ischgl vinden wij als het gaat om skigebied echt een supergebied. Ischgl verdient het zeker niet om afgerekend te worden op… Laten we naar de toekomst kijken en gewoon weer naar het normaal gaan en zeker niet het nieuwe normaal.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat de iPhone en iPad niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...