Ischgl het grootste klimaatneutrale skigebied

Ischgl klimaatneutraal
© TVB Paznaun - Ischgl

Ischgl, het Ibiza van de Alpen is dit winterseizoen gestart als grootste klimaatneutrale skigebied van de Alpen. Deze titel heeft Ischgl gekregen door een aantal milieumaatregelen die zijn genomen om de CO2-uitstoot in het skigebied te reduceren. Dit geldt ook voor de restaurants en berghutten.

Hiermee is Ischgl het eerste grote skigebied in de Alpen dat klimaatneutraal wordt en heeft daarnaast een plan geïntroduceerd om de uitstoot van CO2 te minimaliseren. Vanaf dit seizoen zullen alle skiliften in het skigebied van Ischgl aangedreven worden door duurzame energie, voornamelijk vanuit waterkrachtstations in het Paznaundal. Ook zal men 80.000 liter stookolie besparen door gebruik van zonne- en warmtewinningssystemen, dit staat gelijk aan 244 ton CO2 per jaar. Onder anderen het recentelijk geopende bergrestaurant Ischgl Slope Food en het dalstation van de Gampenbahn worden door aardwarmte verwarmd.

‘Ons doel is om de onvermijdelijke emissie te compenseren via een erkend klimaatbeschermingsproject en de herbebossing in Paznaun. Dit stelt ons in staat om de CO2-uitstoot van onze wintersport-exploitatie te compenseren,’ aldus Günther Zangerl, CEO van Silvrettaseilbahn AG.

Ischgl klimaatneutraal
© TVB Paznaun - Ischgl
Ischgl klimaatneutraal
© TVB Paznaun - Ischgl
Ischgl klimaatneutraal
© TVB Paznaun - Ischgl

Verminderen

De pistes worden door pistebully’s met GPS  geprepareerd, zo kan men de diepte van de sneeuwlaag nauwkeurig meten en als het moet sneeuwkanonnen inzetten. De inzet van sneeuwkanonnen zal daardoor alleen ingezet worden als het echt nodig is. De besparing aan elektriciteit, water en inzet van de pistenbully’s gaat met een besparing gepaard van 150 ton CO2.

Ook aan het autoverkeer in het dal is gedacht, om dit te verminderen is er een investering gedaan in het skibusnetwerk. Dit levert ook een bijdrage aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Tot slot zijn er in het afgelopen jaar 10.000 nieuwe bomen geplant rondom Ischgl. Eind 2019 ontving Silvrettaseilbahn AG het klimaatneutraal-certificaat van ClimatePartner. Dit is een toonaangevende instantie op het terrein van klimaatbeheersing.

Ischgl klimaatneutraal
© TVB Paznaun - Ischgl

Geen plan B

‘Ons doel is om de onvermijdelijke emissie te compenseren via een erkend klimaatbeschermingsproject en de herbebossing in Paznaun. Dit stelt ons in staat om de CO2-uitstoot van onze wintersport-exploitatie te compenseren,’ aldus Günther Zangerl, CEO van Silvrettaseilbahn AG

Er is bewust gekozen voor een regionaal programma in Paznaun en Ischgl en een gecertificeerd herbebossingsproject in Peru. En ook in de toekomst blijft Ischgl zich inspannen om de uitstoot van CO2 te verminderen, zo zal de nieuwe Silvretta Therme, dat in het winterseizoen 2022/2023 wordt geopend, verwarmd worden door aardwarmte wat een jaarlijkse besparing betekent van 1.300 ton CO2. Ook zijn er plannen voor de aanschaf van hybride pistebully’s, deze verbruiken 20% minder brandstof.

Meer informatie: ischgl.com

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...