Ischgl: Veel inwoners waren geïnfecteerd

Ischgl 25 nov 2018
Ter illustratie

Ischgl: Veel inwoners waren geïnfecteerd, zelfs aanzienlijk meer mensen waren door het coronavirus getroffen dan tot nu toe bekend was. Dit na een uitgebreide studie van de Medische Universiteit van Innsbruck.

Volgens deze studie bezit 42,4 procent van de onderzochte inwoners antilichamen tegen het SARS CoV-2 virus zoals de officiële naam luidt. Dit is de hoogste waarde die ooit wereldwijd is gepubliceerd, aldus Dorothee von Laer de directeur van het Instituut voor Virologie. Officieel liep slechts 15 procent van de bevolking van Ischgl een coronabesmetting op. “Vijfentachtig procent van de mensen die besmet werden, had daar geen weet van”, zegt Dorothee von Laer. Ter vergelijking bij één van de eerste hotspots in Duitsland Gangelt in het district Heinsberg, begin april was volgens een uitgevoerde studie ruim 15 procent van de inwoners besmet of was besmet. In vergelijkbare studies in Val Gardena en Geneve waren andere waardes te zien namelijk 27 en 10 procent.

Onderzoek

Tussen 21 en 27 april namen 1473 inwoners (ongeveer 80% van Ischgl) deel aan antilichaam- en zogeheten PCR-testen, slechts 15 procent van de mensen met antilichamen was eerder positief getest op het longvirus, aldus de universiteit. Eerder werd er getest op de aanwezigheid van virusdeeltjes, de tests van de universiteit richtten zich juist op die antilichamen. Het onderzoek werd volgens een driestappen procedure uitgevoerd wat ervoor zorgt dat de specificiteit van de antilichaamtests 100 procent is. “Dus er zijn geen valse positieve resultaten”, zei von Laer. Daarnaast werden de medische geschiedenissen verzameld aan de hand van een vragenlijst.

Bron

Angst

Ischgl heeft angst dat de toerist hen de rug toekeert. Dit door alle berichtgeving uit zowel Oostenrijk als het buitenland waarin Ischgl als coronaslagveld werd afgeschilderd. Hier werd het eerste geval verzwegen de gevolgen zijn bekend.
Eindelijk mogen toeristen sinds 16 juni weer naar Oostenrijk en daarmee komt het zomerseizoen eindelijk op gang. Maar toch is de hernieuwde openstelling van Oostenrijk niet een zege voor alle gebieden. In Ischgl is men bang dat door de ongegronde angst, ingegeven door berichtgeving de toeristen Ischgl de rug toegaat keren.

Ischgl is nu bezig om haar imago als het ‘Ibiza van de Alpen’ van zich af te schudden. Met de omslag wil men de kwaliteit van het skigebied naar voren halen, dit zal dan ten koste gaan van het feesttoerisme. Maar of dat laatste erg is…. de tijd zal het leren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Ischgl nog steeds goed bezocht gaat worden. Wie weet zie je ons er snel genoeg.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iPhones en iPads niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...