Isolatie Mayrhofen wordt beëindigd

Mayrhofen @Mirande Thijssen

Mayrhofen @Mirande Thijssen

Isolatie Mayrhofen wordt beëindigd

Het verplichte testen voor de inwoners van Mayrhofen eindigt vandaag. Het staat nog open of het ook voor de Tirolers gaat gelden als ze het Bundesland Tirol verlaten.

De politiecontroles eindigen vandaag en de inwoners van Mayrhofen kunnen vanaf donderdag weer ongehinderd hun gemeenschap verlaten, of de testplicht bij het verlaten van Tirol wordt verlengd, is nog niet bekend.

Sinds afgelopen vrijdag zijn er 3.253 mensen vanuit Mayrhofen getest. De situatie kan momenteel als stabiel worden beschouwd. Er zijn momenteel 34 mensen die positief getest zijn in Mayrhofen waarvan wordt vermoed dat ze de Zuid-Afrikaanse mutatie hebben.

De afgelopen dagen zijn er bijna geen nieuwe besmettingen met deze mutatie geweest in de omliggende gemeenschappen. Hoe het eruit ziet met de verplichte testen voor mensen uit Tirol die binnenkomen van andere deelstaten, die vandaag afloopt, werd gisteren tot laat in de avond besproken. Van een verlenging, tot een beëindiging, tot een beperking tot de omgeving Schwaz, alles lijkt mogelijk. In ieder geval moet de regering uiterlijk vandaag een beslissing nemen.

Duitsland

En Duitsland? Waarschijnlijk komt er vandaag nog een nieuwe verlenging van het inreisverbod voor Tirolers. De Duitse overheid heeft Tirol vanwege de Zuid-Afrikaanse coronamutatie aangemerkt als een virusvariant gebied. De grens zou dicht moeten tot 17 maart, alleen grensoverschrijdende pendelaars die vanwege hun beroep naar Duitsland zouden moeten reizen mogen  binnenkomen (negatieve test).

Mayrhofen januari 2019

@Foto Fanny Hopmans

Bron: Tiroler Tageszeitung

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...