Italië wil skigebieden sluiten met de Kerst – ook in Oostenrijk!

Stubaier Gletsjer

Italië wil skigebieden sluiten met de Kerst – ook in Oostenrijk!

Dit voorstel komt uit Italië en wil daarmee in discussie met de andere Alpenlanden. Het gaat dan om de skigebieden dicht te houden rondom de Kerst. Italië wil hiermee een verbod instellen op Europees niveau om de verspreiding van het virus te beperken. Reacties zijn hierop negatief.

Italie stelt zelfs voor pas eind januari open te gaan als het aantal besmettingen afneemt en de EU-landen vaccinatiecampagnes kunnen starten.

Italië vreest derde golf in januari

Deze vrees is juist gebaseerd op de kerstvakantie dat mensen die weer terugkeren besmet zijn geraakt. De Noord Italiaanse gebieden zijn hier absoluut niet blij mee. Hebben al een stevig beroep gedaan om af te zien van deze plannen. Italiaanse gouverneur van Sud Tirol wil gesprek met de Italiaanse regering hierover.

“Het sluiten van de skipistes tijdens de kerstvakantie betekent dat de berggemeenschappen ter dood worden veroordeeld. Terwijl je wel gaat skiën in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk ”, zegt Massimo Sertori, vertegenwoordiger voor de regio Lombardije. De Zuid-Tiroolse gouverneur, Arno Kompatscher, riep op tot een ontmoeting met de regering om het probleem van het skiseizoen te bespreken.

Hoe denkt Oostenrijk hier over?

Landeshauptman Günther Platter van Tirol (ÖVP) gaf maandag tijdens een persconferentie voor het winterseizoen van dit jaar echter het motto “unlock”. Dat zegt dus al genoeg, men wil echt openen zodra dat kan. Toch waarschuwde Platter voor de hoop dat “alles in december weer open gaat”.

Landeshauptman Wilfried Haslauer van Salzburg (ÖVP) heeft maandag ook de opening van de skigebieden en accommodatiefaciliteiten voor Kerstmis als doel genoemd. Vanaf 7 december verwacht hij een opening van de basisscholen, mogelijk ook op hogere schoolniveaus. “Ik ben niet zo zeker van de horeca en de hotelsector”, zei Haslauer in de middag op een online persconferentie. “Ik verwacht dat het een week later zal zijn.” Haslauer noemde 19 december als mogelijke datum voor het starten van het wintertoerisme.

Aan dit laatste houden wij ons maar vast en zien het altijd nog van de positieve kant. De komende weken worden absoluut belangrijk mbt cijfers, die zullen echt nog wat naar beneden moeten gaan maar met de strenge lockout die er op dit moment is zou dat goed moeten gaan.

Stubaier Gletsjer

Bron: Kronen Zeitung

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×