Jaaroverzicht Winter 2022 – 2023

Jaaroverzicht winter 2022 2023

Jaaroverzicht winter 2022 – 2023

Het afgelopen winterseizoen was weer spannend, niet of het door kon gaan zoals de afgelopen winters maar lag er wel voldoende sneeuw.

De afgelopen twee winters waren vreemd. Seizoen 2020-2021 alles zo’n beetje gesloten voor de toeristen en vorig winterseizoen was het spannend of het wel door kon gaan. Maar dit keer was alles anders. Alles was open en alles mocht weer zoals normaal, echter was Koning Winter en Frau Holle nog niet ervan op de hoogte gesteld.

De winter begon hoopvol maar snel werd het billen knijpen zeker voor degenen die rond de kerst en nieuwjaar naar de Alpen gingen. Druk was het dit jaar wel. Dit bracht gezelligheid met zich mee maar ook de nodige ongelukken op de pistes. Jammer genoeg was er veel leed te betreuren zoals menig keren te lezen was.

De winter was vreemd met weinig sneeuwval wat resulteerde in mindere condities en iets wat je niet wil zien. Witte banen in een groen landschap. Maar de pietsendiensten hebben toch voortreffelijk werk geleverd om de pistes in optimale toestand te brengen.

Scheffau Aualm Sudbahn sud piste

Voor de wintersporters die rond de kerst kwamen was het warm en groen. Meer geluk hadden zij die met de voorjaarsvakantie richting Oostenrijk gingen. De tweede week was een stuk beter dan de eerste week.  Er lag meer sneeuw en het was wat kouder. Ieder kon toch op zijn eigen manier genieten van deze week.

Start winterseizoen

Voor ons begon het winterseizoen in oktober 2022, bijna traditiegetrouw maakten wij onze eerste skimeters op de Kitzsteinhorn in Kaprun. We waren er maar een weekend maar het was weer genieten van de strak geprepareerde pistes. Het duurde echter een aantal weken voordat wij weer terug kwamen.

Turner Winter Warm Up Weekend (november 2022)

Ook bijna traditiegetrouw is onze aanwezigheid tijdens het Turner Winter Warm Up Weekend in Sölden. Dit jaar lag er niet genoeg sneeuw ondanks dat het complete gebied officieel open zou gaan bleef het beperkt tot de gletsjers en een paar pistes richting het wintergebied tot de Seekogel. Toch was het weer genieten van de pistes, de zon, de omgeving en uiteraard de sfeer in het dorp.

Skicircus Kaiserwetter

December 2022

Toch was december een maand dat we op sneeuw aan het wachten waren. We hadden zelf een weekend gepland begin december maar die hebben we gecanceld vanwege te weinig sneeuw. Midden december viel er toch een portie sneeuw maar het dooiweer wat de laatste rond de kerst opspeelt kwam ook dit jaar weer voorbij. Resultaat: witte banen door een groen landschap maar er kon zeker geskied worden.

Onze verslagen van december gingen over:

December was dus een maand met hoge temperaturen en weinig sneeuw. Het was hopen op meer sneeuw in januari dus op naar het jaar 2023.

Mooie halo in het SkiWelt 22-01-2023

Halo SkiWelt 22-01-2023

Januari 2023

Ook tijdens de tweede week van de kerstvakantie was het veel te warm en het zou zeker nog een week veel te warm zijn. Doorbijten en hopen op kou en neerslag dat uiteindelijk na de tweede week van januari zou komen. De winter kwam eindelijk weer terug met een hoop sneeuw, even waren de zorgen verdwenen.

De komst van veel sneeuw zorgde ervoor dat januari toch een mooie maand werd, dit gaf hoop voor februari en de aankomende voorjaarsvakantie.

Besneeuwde bomen in Saalbach (foto: Michel Roelfsema)

Februari 2023: voorjaarsvakantie

Januari kwam tot een einde en langzaam keken we naar de voorjaarsvakantie. Met de komst van een hoop sneeuw zag het er beter uit dan in december. Toch werd het een turbulente maand met een mix van kaiserwetter, sneeuw, storm en regen, al met al niet wat je wilt hebben in aanloop van je wintersport.

Toch hadden de wintersporters tijdens de eerste vakantieweek een hoop pech. Het deed weer denken aan de kerstvakantie, meer geluk hadden zij die in de tweede week vakantie hadden.

Hier onze verslagen in februari:

Pitztal Rifflsee FANtastisch Oostenrijk CMP

Maart en april 2023: einde winterseizoen 2022 – 2023 nadert

Inmiddels is het maart en gaan we langzaam richting het einde van het winterseizoen 2022 – 2023. De laatste vakantiegangers zullen langzaam verdwijnen en de rust keert weer terug. Voor ons stopt het seizoen in de laag gelegen gebieden op 2e paasdag (10 april 2023) met een allerlaatste rondje in SkiWelt.

De gebieden en wij maken ons klaar voor het nieuwe zomerseizoen.

Het winterseizoen was vreemd het ging van zeer warme dagen tot te weinig sneeuw en regen naar hoop sneeuw, mist en kou. Maar achteraf was het toch een FANtastisch seizoen en hopen wij dat vanaf oktober in het hooggebergte het weer winters weer gaat worden.

Hier onze laatste kilometers op de pistes in Oostenrijk.

Het winterseizoen 2022/2023 kwam voor ons op 10 april 2023 ten einde (in de lager gelegen skigebieden) maar dat wil niet zeggen dat we niet nog eens de pistes opgaan. Het laatste weekend van april kunnen we wellicht nog een update gaan doen. Uiteraard zal dit plaatsvinden op een van de gletsjer van Oostenrijk. Waarschijnlijk dit keer ook het allergrootste gletsjer skigebied van Oostenrijk.

Maar met alle beelden en foto’s, niet alleen hier maar ook op de sociale media is het nagenieten. Over nagenieten gesproken, bezoek ook ons Youtube kanaal waar genoeg te genieten valt. Abonneer je er op en zo ontgaat je niets aan alle video’s die we maken.

Sölden Kaiserwetter

In november 2023 zijn we hier weer te vinden. Weet iemand waar dit is?

Kaprun Kitzsteinhorn 20 oktober 2022 FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk team

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...