Jacobskreuz in het Pillerseetal een bezoek waard

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk foto Mar Wen Frenckdent

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk foto Mar Wen Frenckdent

Jacobskreuz in het Pillerseetal

het Jacobskreuz is een indrukwekkend kruis dat zich bevindt bij het Pillerseetal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het is het grootste wandelbare topkruis ter wereld en staat op de Buchensteinwand, een berg van 1.456 meter hoogte. Het kruis zelf is 30 meter hoog en biedt een panoramisch uitzicht over de omliggende bergen en valleien.

Het Jacobskreuz is in 2014 gebouwd en is vernoemd naar de heilige Jakobus, de beschermheilige van pelgrims. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en skiërs en is het hele jaar door toegankelijk. Naast het kruis zelf zijn er op de Buchensteinwand ook verschillende wandelroutes en hutten te vinden, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuur en lokale specialiteiten kunnen proeven.

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk foto Danny Kleinman

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk foto Danny Kleinman

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Jean Nefkens

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Jean Nefkens

Het Jacobskreuz is niet alleen het grootste wandelbare topkruis ter wereld, het is ook een architectonisch hoogstandje. Het kruis is ontworpen door de Oostenrijkse architect Gerhard Berger en bestaat uit vier stalen pilaren die in een kruisvorm zijn geplaatst. Binnenin het kruis is een lift die bezoekers naar het observatieplatform op 29 meter hoogte brengt, waar ze kunnen genieten van een spectaculair uitzicht over de bergen en dalen van het Pillerseetal.

Het Pillerseetal is een prachtige vallei in Tirol, omgeven door hoge bergen en groene weiden. Het gebied is vooral bekend om zijn schilderachtige dorpen, zoals Fieberbrunn, St. Jakob in Haus en Hochfilzen, en de vele recreatiemogelijkheden die het biedt. In de zomer kunnen bezoekers wandelen, fietsen, zwemmen en vissen in de kristalheldere meren en beken, terwijl in de winter het gebied verandert in een paradijs voor skiërs en snowboarders.

Naast het Jacobskreuz en de vele buitenactiviteiten, heeft het Pillerseetal ook een rijke cultuurgeschiedenis. Het gebied is al bewoond sinds de prehistorie en heeft in de loop der eeuwen invloeden ondergaan van de Kelten, Romeinen en Beieren.

Geschiedenis

Het Pillerseetal is een dal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, gelegen tussen de Kitzbüheler Alpen en de Loferer Steinberge. De geschiedenis van het gebied gaat terug tot de prehistorie, waarbij er sporen zijn gevonden van nederzettingen uit de Bronstijd.

In de Middeleeuwen was het Pillerseetal een belangrijke doorgangsroute tussen Italië en Duitsland, en het was ook een belangrijk mijnbouwgebied. In de 16e en 17e eeuw werd het gebied getroffen door verschillende oorlogen en verwoestingen, waaronder de Dertigjarige Oorlog en de Oostenrijkse Successieoorlog.

In de 19e eeuw begon het toerisme op te komen in het Pillerseetal, met de bouw van hotels en pensions voor bezoekers die de mooie natuur wilden verkennen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het gebied een belangrijke locatie voor het verzet tegen de nazi’s.

Tegenwoordig is het Pillerseetal een populaire bestemming voor wintersporters en wandelaars. Ook voor ons wordt het eens tijd dat we hier een kijkje gaan nemen, wellicht al in de maand mei. We houden jullie op de hoogte.

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk foto Jack Mutsers

Jacobskreuz foto via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk foto Jack Mutsers

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×