Jaloersmakende sneeuwdump in de Italiaanse Alpen

Sneeuwdump Brixen im Thale 1 februari 2022
Jaloersmakende sneeuwdump in de Italiaanse Alpen

De komende 24 uur valt er in de Italiaanse Alpen een dik pak sneeuw, terwijl het in Oostenrijk grotendeels droog blijft. Met jaloerse ogen kijken we naar onze zuiderburen.

Vandaag overheerst de bewolking in Oostenrijk. Daarnaast valt er, afkomstig uit deze bewolking, in Karinthië of Oost-Tirol zo nu en dan een bescheiden hoeveelheid regen en sneeuw. Bij droog weer stijgt de temperatuur tot maximaal 11 tot 15 graden, maar met wat neerslag blijft het beperkt tot slechts 7 graden. Gelijktijdig veroorzaakt een sneeuwdump in de Italiaanse Alpen aanzienlijke hoeveelheden sneeuw. Vooral in de richting van het Gardameer kan op de bergtoppen een indrukwekkende hoeveelheid sneeuw vallen, variërend van 100 tot meer dan 150 centimeter. Deze aanzienlijke hoeveelheid sneeuw zouden we natuurlijk liever in Oostenrijk zien vallen.


Ook vanavond gaat de sneeuwdump net ten zuiden van Oostenrijk vrolijk verder, terwijl het op de meeste plaatsen in Oostenrijk zelf droog blijft. Komende nacht bereiken opklaringen de noordelijke deelstaten en kan het gemakkelijk een graadje vriezen.

Morgen volgt vriendelijker weer, hoewel er nog altijd bewolking voorkomt is het wel droog. Later op de dag breekt de zon soms goed door, het blijft zacht met tot 1800 meter dooi.

Donderdag volgt prachtig kaiserwetter, de lucht is strak blauw. Alleen in Steiermark komen meer wolkenvelden voor en blijft een bui mogelijk. Ook nu weer temperaturen die zeker in de dalen laten denken aan de lente. Het wordt maximaal 11 tot 16 graden, vorst treffen we vanaf 1800 meter.

Vrijdag en het weekend verlopen wisselvallig, geregeld vallen buien en sneeuwvalgrens pendelt veelal rond een hoge 1700 meter.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...