James Bond in Oostenrijk

 

James Bond in Oostenrijk

Vorig weekend ging Spectre in premiere deel 24 van de zeer succesvolle James Bond reeks, en de derde keer dat James Bond in Oostenrijk was. Opzich niet zo spannend immers het gaat niet over pistes en skiën of Snowboarden maar toch wel leuk om de bekende locatisch te zien op het witte doek.

Dit was niet de eerste keer dat James Bond gefilmt is in oostenrijk, drie keer eerder was dit het geval namelijk The Spy Who Loved Me (1977), The Living Daylights (1987) en Quantum of Solace (2008) en nu dus Spectre.

Terwijl Roger Moore in The Spy Who Loved Me zich ontdoet van Russische agenten tijdens de plot van de film, probeert Timothy Dalton in The Living Daylights te voorkomen dat er een KGB officier via een pijplijn naar Oostenrijk gesmokkeld wordt. In The Living Daylights speelde alles af in Wenen, terwijl Roger Moore ergens in de Oostenrijkse Alpen zat.

Maar ook de huidige James Bond namelijk Daniel Craig ging al eerder richting Oostenrijk voor de verfilming van Quantum of Solace, waar in Bregenz aan de Bodensee gefilmt werd.

Onze collega’s van Snowrepublic vroegen zich af waarom men voor de nieuwste James Bond Sölden als locatie hebben gekozen, dit zou allemaal te maken hebben met de liefde voor de sport die de bedenker van James Bond had. Ian Flemming (1908-1964) was zelf ook een groot liefhebber van de skisport in de tijd dat het gezien werd als zeer gevaarlijk, de ski’s en schoenen kwamen bij een val niet los van elkaar en ook de materiaal waren anders. Overigens skiede Ian Flemming rond Kitzbühel.

Maar dan blijft nog de vraag waarom Tirol?

De een zegt publiciteit, geld en toerisme, maar er is een andere (mogelijke) reden, na zijn ontslag van Sandhurst wegens een geslachtsziekte in 1927 werd hij door zijn moeder naar Kitzbühel gestuurd om een goede opvoeding te krijgen. Hij ging naar het Tennerhof in Kitzbühel een kleine particuliere school die gerunt werd door de adleriaanse disciple, de voormalige Britse spion Ernan Forbes Dennis en zijn romanschrijver vrouw, Phyllis bottome. Daar werd hij ook aangespoord om te gaan schrijven en kreeg hij interesse in het spionagevak, dit na een ontmoeting met Conrad O’Brien- ffrench.

Deze Conrad zou model gestaan hebben voor James Bond, maar is ook de man die Ian Flemming in Oostenrijk heeft leren skiën. In Kitzbühel is er nog steeds een evenement vernoemd naar Ian Flemming die georganiseerd wordt door Hotel Tennerhof, en waar kennen we die ook al weer van…….

Bron:http://www.soelden.com/james-bond-007-en

James Bond in Oostenrijk

Maar James Bond is niet de enige beroemde film die in Oostenrijk (deels) geschoten is, de bekendste is natuurlijk The Sound Of Music, maar ook XXX, Bridget Jones, Edge of Reason, Mission Impossible 5, Seven Years in Tibet en meer.

Maar er is een film waarvan niet iedereen weet dat het in Oostenrijk is geschoten en waar, maar de mensen die er geweest zijn weten dit natuurlijk. Het betreft de film Help van the Beatles, deze is geschoten in Obertauern. Dit begon op 19 maart 1965.

the beatles help obertauern

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...