NLse Jennifer Onasanya in Oostenrijkse bobslee op Olympische Spelen

Jennifer Onasanya

Jennifer Onasanya (links) met haar partner Kati

NLse Jennifer Onasanya in Oostenrijkse bobslee op Olympische Spelen

We zijn in contact gekomen met een stadsgenoot van mijzelf die ook nog eens kans heeft op een Olympische medaille. Jennifer heeft inmiddels een Oostenrijks paspoort om deze droom te verwezenlijken. Maak kennis met Jennifer en lees hoe ze tot de bobsleesport is gekomen.

Ik ben Jennifer Onasanya, 27 jaar. Geboren en getogen in Leiden (Zuid-Holland Nederland). Ik leidt/ leidde de afgelopen jaren een soort van een dubbel leven.

2/3 gedeelte van het jaar ben/ was ik in Nederland en werk(te) ik fulltime. Het andere 1/3 gedeelte ben ik topsportster. Werk normaal gesproken 36-40 uur in de week in de gehandicaptenzorg bij ‘s Heerenloo in Noordwijk. Werk hier met jongeren in de leeftijd 15-30 met een licht verstandelijke beperking en met ernstige gedragsproblematiek.

Daarnaast ben ik topsportster. Ik ben altijd al fanatiek sportster geweest. Veel sporten uitgeprobeerd omdat ik altijd opzoek ben naar een nieuwe uitdaging. Atletiek bleef aan mij plakken. Het was dan ook mijn droom om hiermee groot te worden in de wereld. In de jeugd kwam ik goed mee op mijn favoriete onderdeel speerwerpen waar ik 2e op het NK werd. Echter scheurde ik 3 opeenvolgende jaren mijn enkelbanden in, waardoor ik besloot om ermee te stoppen. Jaren later kwam ik via via opeens terecht bij de BSBN (Bob en Slee Bond Nederland).

Jennifer Onasanya

Hier heb ik mijn eerste bobslee ervaringen mogen ervaren. Iets heel anders dan ik gewend was. De mix tussen snelheid en kracht was iets wat ik kende van het speerwerpen maar op een hele andere manier. Ik was gelijk verkocht. Echter heeft het niet mogen baten om voor Nederland uit te komen.

Bobsleeën is een extreem dure sport, ze verlangden van ons dat wij onze eigen seizoen (accommodaties, eten etc) zelf zouden betalen. Opeens kwam er dus een streep door het bobsleeën, een sport waar ik in een korte tijd zoveel respect en liefde voor had opgewekt.

Nog geen half jaar later kreeg ik een berichtje van de persoon die mij in contact had gebracht bij de BSBN. Het Oostenrijkse dames team zocht nog een remster. Kati de pilote (nog steeds mijn partner) kwam naar NL om mij uit te testen. Helaas werkte de tijdsopname niet op onze toenmalige trainingsbaan. Kati en ik maakte een deal, ik zou voor 4 dagen naar Oostenrijk komen. Mocht ik goed genoeg zijn, dan zou zij mijn vlucht betalen. Was ik te slecht, dan zou ik de kosten op me nemen. Ik vloog naar Oostenrijk, brak het Oostenrijkse push record en ben nooit meer weggegaan! De afgelopen 6 jaar kom ik dus uit onder de Oostenrijkse vlag. Waar bij ik:

  • 1x Wereld beker Kampioen
  • 1x Wereld kampioen junioren
  • 3x bronze medaille op het EK
  • 4e & 5e plaats op het WK
  • meerdere wereldbeker medailles heb gewonnen

Jennifer Onasonya met boblsee

Voor het vrouwen team in 2017/2018 gekwalificeerd voor de Pyeong Chang Olympische Winterspelen 2018. Ik kon zelf niet uitkomen voor Oostenrijk omdat ik de nationaliteit nog niet had. Nu 4 jaar later schrijf ik dit bericht vanuit Yanqing, Beijing Olympische Winterspelen 2022 Dit keer met het juiste paspoort. Uitkomend onder de rood wit rode vlag!

Jennifer komt in actie in de bobslee en hoopt met haar partner Kati een medaille te winnen. Op  18/19 februari zijn de wedstrijddagen. De 18e is Jennifer ook nog eens jarig. Laten we hopen dat dit geluk brengt en dat dit dus een FANtastische dag gaat worden. Mocht er een medaille gewonnen worden dan zit er toch een klein rood-wit-blauw randje omheen en een Leidsch sleuteltje 🙂

Jennifer Onasonya met het Oostenrijkse team

Jennifer Onasanya met het Oostenrijkse team

Jennifer Onasonya

 Jennifer Onasanya met de Olympische ringen

Jennifer Onasanya in actie met Kati

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...