Johnny Hoogerland wint 40e Ötztaler Radmarathon

Ötztaler Radmarathon 2021 foto Ötztal Tourismus @Ennemoser Lukas, Wyhlidal Rudi, Gstrein Ricardo

Ötztaler Radmarathon 2021 winnaar Johnny Hoogerland foto Ötztal Tourismus @Ennemoser Lukas, Wyhlidal Rudi, Gstrein Ricardo

Johnny Hoogerland wint 40e Ötztaler Radmarathon

“I have a dream” is het motto van de Ötztaler Fietsmarathon. Johnny Hoogerland nu woonachtig in Karinthië (Oostenrijk) heeft op zondag 29 augustus de 40e Ötztal Radmarathon gewonnen.

Het voorspelde “slechte weer” bleef gelukkig voor de deelnemers tot laat in de middag uit. Zondag om 06.30 uur begon men aan deze marathon met 2.751 deelnemers. Maar liefst 238 kilometer telde deze marathon.  De temperatuur was  rond de vijf graden Celsius.

Ötztaler Radmarathon 2021 foto Ennemoser Lukas, Wyhlidal Rudi, Gstrein Ricardo

Ötztaler Radmarathon 2021 @ Ötztal Tourismus foto Ennemoser Lukas, Wyhlidal Rudi, Gstrein Ricardo

De route ging over vier bergpassen Kühtai, Brenner, Jaufenpas en over de Timmelsjoch. Maar liefst 5.500 hoogtemeters moesten worden overwonnen. Oorspronkelijk waren er 4.023 deelnemers uit 32 landen geregistreerd. Maar vanwege de erbarmelijke weersvoorspelling met mogelijke sneeuwval gaven velen de voorkeur aan het warme hotel.  Toch kwamen er zo’n 2.261 wielrenners over de finish in Sölden.

Grote winnaars waren er dit jaar in de persoon van de Nederlander Johnny Hoogerland en de Duitse Christina Rausch, die ook in 2019 won. Maar iedereen die “een droom had” is een winnaar in het Ötztal!

Ötztaler Radmarathon 2021 foto Ötztal Tourismus @Ennemoser Lukas, Wyhlidal Rudi, Gstrein Ricardo

Ötztaler Radmarathon 2021 foto Ötztal Tourismus @Ennemoser Lukas, Wyhlidal Rudi, Gstrein Ricardo

Rotsblok zorgt voor nieuw stukje route

Vanwege de rots die vorige week naar beneden viel is er gekozen voor een iets andere route. Dit jaar voor het eerst over de Haiminger Sattele naar Ochsengarten. Daarna is de oorspronkelijke route vervolgd naar Kühtai. De steile en veeleisende beklimming vroeg vanaf het begin van de race veel van de deelnemers.

Hoogerland viert grootste marathonsucces uit zijn carrière

Na een lange achtervolging en een geweldige rijtijd van 7:21.01 uur werd Johnny Hoogerland de winnaar van de 40e Ötztaler Fietsmarathon. “Dat was een geweldige dag voor mij! Al bij de eerste beklimming merkte ik dat ik geweldige benen heb en nooit aan de limiet zat. De Marchi was supersterk op de Jaufenpass en op de Timmelsjoch wist ik dat ik hem snel moest volgen. De laatste vijf kilometer waren toen erg zwaar, ik kreeg nog steeds krampen. Maar dit is zo’n sensationele overwinning voor mij, ik heb kippenvel’, zei de Nederlander of moeten we zeggen Karinthiër.

De Nederlander Hoogerland runt al drie jaar een hotel in Velden. Jullie herkennen vast zijn vreselijke val nog wel in de Tour de France, iets met prikkeldraad. Foto’s van deze 9e etappe gingen vervolgens de wereld rond toen hij door een auto van de weg werd gereden. Hoogerland viel tegen een hek van prikkeldraad en vocht zich vervolgens een weg terug naar de finish.

Wij feliciteren Johnny Hoogerland met deze geweldige overwinning. Volgend jaar weer? Maar dan hopelijk met veel beter weer.

Ötztaler Radmarathon Resultaten 2021

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Sölden Banner Groot Best Price Guarantee 21-22

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...