Jonge toerskiërs getroffen door lawine in Zuid-Tirol

Lawine Ki West 25 december 2023

ter illustratie

Jonge toerskiërs getroffen door lawine in Zuid-Tirol: 21-jarige dood, twee ernstig gewond

In de zuid alpen is bijzonder veel sneeuw gevallen de afgelopen week. Dan weet je wat er gaat komen…. Lawines. Zeker als je je als tourskier de bergen in gaat. Of het verstandig is na de veel gevallen sneeuw dat laten we maar even zo.

Ongeveer dertig reddingswerkers zochten urenlang naar  vermiste personen. Een lawine bij Ratschings eindigde woensdag fataal voor een jonge Duitser. Een vrouw en een man moesten worden gereanimeerd. De jonge vrouw verkeert nog steeds in kritieke toestand.

Een 21-jarige Duitser is woensdag omgekomen bij een lawine in Ratschings in Zuid-Tirol (Italië). De andere twee raakten ernstig gewond. De man is nu buiten gevaar en verkeert in een stabiele toestand. De jonge vrouw verkeert nog steeds in kritieke toestand.

Een vierde persoon die op de Innere Wumblsalm was achtergebleven, meldde de drie wintersporters als vermist. Ongeveer dertig bergredders gingen vervolgens met een helikopter op zoek.

Vrouw en man gereanimeerd

Nadat ze de signalen van de lawinezoekers op een hoogte van 2.100 meter onder de Glaitner Hochjoch hadden ontvangen, begonnen de reddingswerkers de jonge mensen uit de sneeuwmassa’s te bevrijden. Twee slachtoffers werden pas rond 17.45 uur gered en de jonge vrouw werd kort na 18.00 uur uitgegraven. De overlevenden, begin twintig, werden na reanimatie behandeld op de intensive care van het ziekenhuis van Bolzano. Voor de 21-jarige kwam alle hulp te laat.

Lawine Lawinepijp

Lawinepijp

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×