Jubileum Knödelfestival in St. Johann in Tirol

Knödelfestival foto @TVB St Johann in Tirol

Knödelfestival foto @TVB St Johann in Tirol

Jubileum Knödelfestival in St. Johann in Tirol

Ook na 40 jaar staat het enthousiasme voor het Knödelfestival in St. Johann als een huis. Na een pauze van 2 jaar keert het traditionele festival op 24 september 2022 eindelijk terug naar St. Johann in Tirol. Dit jaar vindt het knödelfestivalweekend plaats van 23 – 25 september 2022 met een geweldig voorprogramma.

Het succesrecept van het knödelfestival: 17 Knödelherbergiers, circa 26.000 knödels en een bijna 600 meter lange knödeltafel. In de regio St. Johann in Tirol worden ook dit jaar weer duizenden knödelliefhebbers verwacht. Maar niet alleen op de knödelfestivaldag zelf, maar ook ervoor en erna wacht liefhebbers van de ronde lekkernij een kleurrijk voorprogramma.

“Warm up” op vrijdag

Het populaire “Almererfest” op de Angerer Alm in St. Johann in Tirol trapt ook dit jaar het knödelfestivalweekend af. Een begeleide wandeling start om 9.30 uur, het Almererfest zelf begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het volgende hoogtepunt volgt op dezelfde avond. Bij het grote zomerconcert om 20.00 uur op het hoofdplein van St. Johann zullen de muziekband St. Johann in Tirol en Markus Wolfahrt (voormalig leadzanger van “die Klostertaler”) het publiek verrassen.

Zaterdag: Alleen maar Knödels!

Zaterdag vindt vanaf 11:00 uur voor het eerst het 40e St. Johanner Knödelfestival plaats en er worden duizenden bezoekers verwacht. 8 sfeervolle bands omringen de knödeltafel met hun klanken tot 20.00 uur. De toegang bedraagt ​​€ 10,00 en dient vooraf online te worden gereserveerd via tickets.kitzalps.cc. De tickets zijn bijna uitverkocht en er zal geen verkoop meer zijn op de dag van het festival.

 

Frühschoppen op zondag

Aan het einde van het schitterende knödelfestivalweekend vindt op zondag de grote knödelfestival-frühschoppen plaats met sterentertainer Marc Pircher op het centrale plein. Vanaf 11:00 uur zal de  muzikant de gasten opwarmen. Soms levendig, dan weer nuchter en opzwepend – er is voor elk wat wils bij Marc Pircher!

Meer info kun je vinden op de Knoedelfest website. Deze kun je HIER bekijken.

Knödelfestival foto @TVB St Johann in Tirol

Knödelfestival foto @TVB St Johann in Tirol

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

St Johann in Tirol Banner Winter 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...