Maand Juli begint wisselvallig

Gisteren tijdens een pittige regenbui zakte de sneeuwgrens op de Zugspitze tijdelijk naar 2700 meter

Maand Juli begint wisselvallig

Na de 2na warmste junimaand sinds de start van de weermetingen in Oostenrijk begint vandaag de zomermaand juli. Zomerweer zit er zeker in maar momenteel is het vooral wisselvallig, met toch wel wat temperatuurverschillen tussen het noorden en zuiden.


Vandaag beginnen we de dag met veel bewolking en regenbuien in Vorarlberg, Tirol en Salzburg. Op 1500 meter is het slechts een graad of 4 deze ochtend en tot 2300 meter kan er ook wat sneeuw vallen. Tijdens de middag begint het droger te worden in het noordwesten en verplaatsen de regenbuien zich zuidoostwaarts. Vooral in Oost-Tirol en Karinthië is kans op onweer. Tussen de buien door is vanmiddag ook ruimte voor de zon en de temperatuur stijgt naar 20 graden aan de grens met Duitsland tot een zomerse 25 of 26 graden in het zuiden. In het uiterste oosten blijft het zo goed als droog.

Vanavond en komende nacht is het op een enkele bui na zo goed als droog. Er zijn enkele opklaringen en in de vochtige lucht kan makkelijk mist of nevel ontstaan.


Morgenochtend is het opnieuw bewolkt aan de noordkant maar zijn er duidelijk minder regenbuien dan vandaag. In de middag breekt de bewolking en valt er verspreid over Oostenrijk een enkele bui. De droge perioden hebben de overhand en de temperatuur zit weer in de lift. Met geregeld zon loopt de temperatuur op naar 22 tot 27 graden, op 1500 meter is het een graad of 11.

Zaterdag zorgt een zwak hogedrukgebied voor overduidelijk beter en stabieler zomerweer. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, waarbij tijdens de middag wel de bewolking de overhand heeft. De temperatuur loopt op naar een aangename haast zwoele 24 tot 28 graden en het blijft overal droog.

Zondag keren de buien weer terug maar het wordt allerminst koud. De temperatuur blijft tussen de 21 en 26 graden en geregeld is er ook ruimte voor de zon. Wel krijgen we te maken met een westcirculatie.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...